ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Burgess

Chorvaty pobouřil kapitán české jachty. V přístavu vypustil do moře fekálie

  • 276
V chorvatském přímořském městě Komiža na ostrově Vis místní obyvatele pohoršil kapitán české luxusní jachty, který v přístavu v noci vypustil do vody splašky. Na případ upozornil jeden z místních na Facebooku.

Zpráva o znečištění přístavu se objevila na facebookové skupině Volim Komižu, kam uživatel Andro Žuanić napsal, že jachta LizMary v pondělí zhruba v půl jedenácté večer vypustila v přístavu do moře fekálie.

Podle chorvatských médií patří loď luxusní jachta v hodnotě více než tří milionů eur zatím neznámému českému milionáři.

K incidentu se vyjádřila i místní starostka Tonka Ivcevičová, která takové chování označila za nepřípustné. Proti podobnému chování se město chce podle ní bránit všemi dostupnými prostředky. Vzhledem k tomu, že k incidentu došlo na vodě, případem se podle ní musí zabývat správce přístavu Damir Radić, kterého o tom již informovala.

Jachta českého milionáře, která v chorvatském přístavu Komiža vypustila fekálie...

„Vím, že je to důležité,“ řekl Radić chorvatskému portálu morski.hr. Zatím se však případem více nezabýval, protože má podle svých slov důležitější věci na práci.

Lidé na Facebooku jsou zprávou o incidentu velmi pohoršení a volají po tom, aby byl viník potrestán vysokou pokutou. Jiní to komentují slovy, že tito lidé si očividně myslí, že když mají hodně peněz, mohou si dělat co chtějí.

Problémy spojené se znečištěným mořem řeší Chorvatsko již dlouhodobě. Moře znečištěné fekáliemi způsobuje lidem, kteří se v něm koupou, například kožní infekce.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video