Diskuze

Ve střední Evropě jsou k migrantům nejvstřícnější Poláci, Čechy svírá strach

Poláci jsou v otázkách spojených s imigranty vstřícnější než lidé z ostatních zemí takzvané visegrádské čtyřky. Češi v řadě otázek zastávají nejodmítavější postoje. Vyplývá to z průzkumu polského institutu CBOS provedeného v návaznosti na ankety ve všech zemích visegrádské čtyřky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

To jsou pořád samé průzkumy čeho se původní obyvatelé obávají ze strany imigrantů, ale o jejich přínosu ani slovo. Jen samý negativismus, jak se na ně pak máme těšit?

Redakce by se měla místo strašení více snažit a ne lidi neustále od přijímání odrazovat a cílevědomě sít xenofobii.

0 1
možnosti
JK

Skvělý komentář odjinud -

"Ano, ano. Východní a střední Evropa je ještě pořád trestuhodně neotevřená jevům, jako například je šaría, náboženský terorismus nebo mnohoženství. To je třeba změnit. Je nutné upravit sociální a kulturní paradigma a implementovat islám do evropské společnosti.

Blízkovýchodní muslimové, tedy lidé, co nedokážou žít ani sami mezi sebou, aniž by se pokusili navzájem vyvraždit, dodají naší kultuře tu správnou dynamiku."

3 1
možnosti
LN

L88a77d60a 90N80o86v28a25k

1. 1. 2016 20:30

jasně.. úplně nám všem začal běhat mráz po zádech...

0 0
možnosti
Foto

Čechy nesvírá strach, ale Brusel ;-€

3 0
možnosti
JK

J26a78n 72K11u69b81a49l37e19k

31. 12. 2015 0:03

Autoři na idnes opět nezklamali. Já chápu že, na humanitních fakultách je něco jako logika přísně zakázáno. Ale že to dojde až takto daleko....

5 0
možnosti
SP

Ale my si tu můžeme v klidu udělat ohňostroj, narozdíl od západní Evropy.

4 0
možnosti
TV

T87o22m90a69s 49V69r67l90i12k

30. 12. 2015 22:39

Me nejvice svira strach co s temi tisici studentu z humanitarnich oboru.

5 0
možnosti
Foto

Navíc pro normální život a produktivní práci naprosto nepoužitelných :-(

Když tak člověk poslouchá a čte ty jejich výpotky, tak by možná ani nebylo od věci dát jim invalidní důchod na hlavu. Vyšlo by to určitě mnohem levněji a bezpečněji než přijímání islámských imigrantů ;-)

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
FE

Proč by měl Čechy svírat strach? Jaký nesmysl to pisálek zplodil? Prostě nechtějí žádné muslimské migranty. Nemají je rádi, se strachem to nemá nic společného.

6 0
možnosti
PK

Ano, u každého statistického výzkumu je potřeba si nejprve určit cíl, který chci výzkumem podpořit, pak podle tohoto cíle přesně naformuluji otázky, a je to! :-)

Jinak řečeno tento výzkum je úplně k ničemu, protože se v otázce neurčilo, jaké migranty má výzkum na mysli!

Ze Slovenska? z Ukrajiny? z Číny/Vietnamu? .. vyhnané křesťany z Islámských zemí? a nebo má snad reflektovat programově a masově migrující sunnitské Islámské věřící vyhnané konflikty s Šíity a organizovanými sítí převaděčů v režii tajných služeb ..? Toť otázka,že ...! 8-o

3 0
možnosti
PT

To je zcela zavádějící titulek

To vypadá jako by byli Poláci k muslimským osadníkům vstřícní, pravda je že Poláci vůbec nejsou vstřícní, to ukázali ve volbách a nejméně vstřícní jsou Slováci, zřejmě proto, že mají největší multikulturní zkušenosti s Romy. :-/

5 0
možnosti