O.J.Simpson byl obviněn z krádeže suvenýrů

O.J.Simpson byl obviněn z krádeže suvenýrů | foto: Reuters

Bývalá hvězda amerického fotbalu O.J. Simpson byl obviněn z loupeží v Las Vegas

  • 30
Býval jedním z nejlepších hráčů amerického fotbalu. Nyní čelí obvinění kvůli loupežnému přepadení v Las Vegas. Řeč je o dnes už jednašedesátiletém O.J. Simpsonovi, který loni v září okradl v lasvegaském hotelu Palace Station Casino obchodníka se sportovními upomínkovými předměty.

Simpsonovi hrozí za trestné činy, za které byl souzen, až doživotní vězení. Zatím není jasné, kdy soud rozhodne o výši trestu.

Simpson byl loni v září zadržen poté, co se údajně s pistolí a se skupinou lidí vypravil do kasina v Las Vegas pro několik předmětů a fotografií připomínajících jeho sportovní kariéru. Hájil se tím, že šlo o věci, které mu patří a které byly neoprávněně prodávány.

Unavený a vážný Simpson si zhluboka povzdychl, když slyšel rozhodnutí poroty. Policie ho okamžitě vzala do vazby. Podle agentury AP na sobě nedal Simpson znát žádné emoce, když mu soudní stráž nasadila pouta a vyvedla ho ze síně.

Mezi diváky se rozvzlykala jeho sestra Carmelita Duriová. Spolu se Simpsonem byl obviněn i čtyřiapadesátiletý Clarence "C.J." Stewart, kterého rovněž soud shledal vinným a skončil ve vazbě. Od počátku procesu se Simpson a jeho obhájci snažili prokázat, že incident nebyl loupeží, ale jen snahou získat předměty, které mu byly ukradeny.

Proces století
O. J. Simpson se stal celosvětově známý před dvanácti lety, kdy byl souzen za vraždu exmanželky a jejího přítele. Soud ho osvobodil, nicméně v dalším civilním procesu byl shledán odpovědným za smrt páru. Z nařízené pokuty 33,5 milionu dolarů splatil dodnes jenom zlomek.

Včerejší rozhodnutí soudu o Simpsonově vině padlo přesně 13 let poté, co byl v roce 1995 zproštěn viny v soudním líčení, které média překřtila na "proces století".

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video