Boeing 747-400 City of Bangkok se přestěhuje na zahradu hotelu v Amsterodamu....

Boeing 747-400 City of Bangkok se přestěhuje na zahradu hotelu v Amsterodamu. (4. února 2019) | foto: Corendon

Boeing, který sfoukával lidi do moře, se stane turistickou atrakcí

  • 27
Letoun Boeing 747-400 nazývaný také City of Bangkok se proslavil, když na pláži na ostrově Saint Martin při startu odfoukl zvědavé turisty do moře. Nyní míří do výslužby a stane se z něj turistická atrakce před hotelem turecké letecké společnosti.

Letoun byl minulý rok odstaven z provozu a byl „převlečen“ do barev turecké společnosti Corendon Airlines. Tato firma provozuje leteckou společnost a také hotelový řetězec. 

Právě před jedním z jejich hotelů v Amsterodamu bude slavný letoun stát. Podle Jana Dvořáka z Flying-revue.cz není zatím známo, k čemu bude odstavený boeing sloužit. Může z něj být originální ubytování nebo například restaurace.

Letoun sloužil nizozemskému dopravci téměř třicet let. Poslední komerční let absolvoval loni 26. listopadu z Los Angeles na amsterodamské letiště Shiphol. Nyní čeká letoun pozemní přesun po dálnici do zahrady hotelu Corendon Village Hotel.

Sedmdesátimetrový stroj s rozpětím křídel přes 60 metrů se přesune v celku bez demontáže křídel a ocasních ploch. Letoun bude naložen na speciální přívěs a během několika dní po etapách přesunut až k hotelu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video