Diskuze

Nová bitva o Falklandy. Tentokrát se ale odehrává na šachovnici

Desetiletí trvající nevraživost mezi Velkou Británií a Argentinou, kterou před 37 lety vyhloubil spor o jihoatlantické souostroví Falklandy, nijak neochabuje. Teď se naopak prohlubuje další konflikt. A odehrává se na úplně jiném bojišti – na šachovnici.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Margarett, Ronald, Helmut, Francoias.... To byli panečku politici, kteří vyhráli studenou válku na plno, nikoliv jako dnešní srá.i- ti jim nesahají ani po kotníky.....

1 0
možnosti
LP

Asi jako s Krymem. Ten sice Ukrajině nějakou dobu patřil, ale obyvatelé Krymu mají stejný nárok na sebeurčení, jako Falklandy. A upřímně, ani tam se nedivím, že 90 % obyvatel být na Ukrajině nechce.

3 9
možnosti
LP

Ostatně, Falklandy k Argentině taky nějakou dobu patřily. Nic to ale nemění na tom, že Falklanďané jsou britskými občany a nemají zájem, aby to bylo jinak. Argentina i Ukrajina si to mohou vybojovat jedině tak, že si zvýší životní úroveň natolik, až jim ti druzí začnou závidět a budou tam chtít být taky.

2 2
možnosti
JC

Titulek láká na zajímavou partii, dál je to o velbloudovi, který je vlastně komár

2 0
možnosti
VD

Na ukončení konfliktu se tehdy významně podílel Jan Pavel II. a vatikánská diplomacie.

0 0
možnosti

To je zajímavé, že o válce o Falklandy jsem toho přečetl i shlédl poměrně dost, ale o Wojtylovi ani Vatikánu tam nebylo ani písmenko, natož aby to byl nějaký "významný podíl".

6 0
možnosti
Foto

jo Thatcherová R^, tu by británie zas potřebovala jak sůl a nejen ta

14 0
možnosti
JM

Nejvic me na tom stejne fascinuje ze si Falklandy narokujou Argentici, kteri na to nemaj absolutne zadny pravo;-D

10 0
možnosti
LM

Argentici si Falklandy nárokují jako dědictví po španělské říši.

0 0
možnosti
Foto

Mohl by mi někdo vysvětlit, kdo ve VB schválil, aby Argentinská šachová federace si uspořádala šachový turnaj na Falklandách, tedy na britském území?

To se v Buenos Aires nenašlo místo pro konání šachového turnaje?

6 1
možnosti
LM

to je jednoduché. Nikdo to neschválil. Prostě si pronajali hotel a uspořádali tam svojí akci.

Pokud chcete můžete si taky kdekoliv pronajmout hotel a udělat tam svojí akci. A každému může být jedno jak si jí pojmenujete. (Samozřejmě pokud budete dodržovat místní zákony.)

9 0
možnosti
MG

Na základě příspěvku pana Langweila níže navrhuji vrátit Falklandy Argentinským indiánům a Sibiř až po Moskvu Mongolům. Historie je historie. ;-D;-D

7 0
možnosti
LP

Mongolové ovládali pouze stepi, do sibiřských lesů nelezli.

0 0
možnosti
JS

J11a23n 55S22ý37k33o38r22a

5. 6. 2019 10:00

Právo na sebeurčení musí být universální R^ Bez ohledu na to, zda je o Falklandy, Katalánsko či Krym

0 8
možnosti

A od jakého počtu lidí? Nebo se můžu se sousedy v ulici dohodnout a vyhlásit vlastní stát?

5 0
možnosti
JL

No jak se tady tvrdí referendum o Krymu kde také drtivě vyhrála jedna strana , bylo pod hlavněmi zbraní a vynucené ... ale toto bylo zcela určitě také a tak by se to nemělo uznat jako na Krymu a V.B. musí být USA a spol. sankcována nebo ne? ;-)V březnu 2013 proběhlo na Falklandách referendum s vysokou účastí, ve kterém se 99,8 procenta hlasujících vyslovilo pro setrvání Falkland jako Britského antarktického území.

1 22
možnosti
Foto

Jenže na Falklandách žilo již 150 let výhradně anglické obyvatelstvo. Proč by tedy mělo být referendum pod anglickými zbraněmi?

Používejte mozek, pokud to umíte.

11 0
možnosti