Býk z farmy v Německu (21. dubna 2011)

Býk z farmy v Německu (21. dubna 2011) | foto: Profimedia.cz

Zloději v Německu ukradli ampule s býčím spermatem, ztráty jdou do tisíců

  • 10
Neznámí zloději na farmě v západoněmeckém Olfenu ukradli 60 ampulí s býčím spermatem. Majitel farmy si toho všiml v úterý ráno, když chtěl uměle oplodnit jednu ze svých krav. Inseminaci musel odložit.

O případu informovala agentura DPA s odvoláním na policejní zprávu. „Stopy po vloupání na místě činu nebyly patrné. Byl ukraden potenciální život,“ stojí ve zprávě.

Policie nyní také zjišťuje, zda bylo sperma odvezeno odborně v chlazeném stavu a zda bylo případně nabízeno k prodeji, uvedl policejní mluvčí. Pro náležitý transport specifického materiálu je třeba tekutý dusík, aby sperma neodumřelo.

VIDEO: Ústecká zoo touží po slůněti, slonice podstoupila umělé oplodnění

To, co zní možná jako veselá příhoda, znamená pro farmáře citelnou ztrátu. Cena jedné dávky býčího spermatu se podle německé agrární komory pohybuje v rozmezí od 30 do 100 eur (zhruba 730 až 2 430 korun) v závislosti na původu zvířete.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: sperma, Německo

Video