Diskuze

Ve Stalinově objetí. Před 70 lety spojenci zřídili letecký most do Berlína

Německo si připomíná 70 let od chvíle, kdy západní mocnosti vytvořily letecký most, kterým jedenáct měsíců zásobovaly Západní Berlín. Reagovaly tak na sovětskou blokádu amerického, britského a francouzského sektoru a Stalinovo rozhodnutí, že město nechá vyhladovět.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J79a43n 62M85o59l64n47á73r

26. 6. 2018 10:05

Jo to byli ti hodní rusáci - lidumilové.

3 0
možnosti
JB

Představte si, kdyby měl západ odvahu a cestu do Berlína si prorazil

0 0
možnosti
MM

Petrasi, tva tvrzeni o obcanech Leningradu / Petrohradu za valky jsou nesmysly v pripade tve neznalosti dejin, nebo vylozene lzi v pripade tveho ovlivneni komunistickou propagandou.

0 0
možnosti
JB

Stalin Leningrad nenáviděl. Než si upevnil moc, tak byl Leningradský sovět, včetně Kirova proti němu a i když pak jich pak dost nechal popravit, stále Leningradu nedůvěřoval. Považoval je za příliš načichlé západem. Proto neměl zájem aby tam lidé přežili. Také když se podíváme jak se pohybovala fronta, když začal vítězit nad němci a ti ustupují, tak Leningrad nechává obklíčený a s jeho osvobozením nespěchá.

Mimochodem Kirova prosazovali jako vůdce, místo Stalina a kdyby se Stalinovi nepodařilo Kirova zabít, kdoví jak by to dopadlo. Byl to přeci jen evropan a jednal by asi jinak, než Stalin, myslící jako asiat

0 0
možnosti
MP

Již tehdy měl Stalin nařídit postup na Západ. Dnes jste nemuseli řešit ani EU, ani dekadentní demokracii. ....."příklady, hodné následování".....

1 10
možnosti
PK

P26a58v36e62l 18K24a65l48u27s

25. 6. 2018 18:08

??? Jako vtip docela špatné.

3 0
možnosti
JH

Tenkrát to šlo. Proč to nejde dnes, kdy Itálie, Řecko a Španělsko nemohou přijmout nebohé imigráčky? Tripolis - Berlín, letecký most, frontex by nemusil nikoho lovit, imigráčci by netonuli, nemusili by nasedat na chatrné kocábky a vůbec, bylo by to takové multikulturně humánní.

0 5
možnosti
SS

Nepletete si smer toho leteckeho mostu?

0 0
možnosti
JH

Tady si rusomilové mohou přečíst co všechno udělal Sovětský svaz pro mír.

18 0
možnosti
BP

Mnozi rusofilove Sovetsky Svaz nemuseli. Jednim z nich byl treba Reagan.

0 6
možnosti
MS

Při zajištění leteckého zásobování zahynulo 101 lidí. Většinou piloti. Blokáda Berlína je popsána jako začátek studené valky.

4 0
možnosti
Foto

Stalin si možná nechal líbit most do Berlína, aby si Gottwald mohl udělat most ze Žatce do Izraele. Skončil most ze Žatce a rázem skončil most do Berlína. Hezky si ti svobodní zednáři Stalin s Trumanem zahráli. S osudem lidstva.

0 11
možnosti
JB

A co Ilumináti ?

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
PK
JL

J37a28n 44L25u82k55á25š

25. 6. 2018 15:21

V calnku neni uvedeno, ze odluka od spolecne Marky nastala z toho duvodu, ze SSSR mel pod kontrolou emise penez a stedre tiskl, cimz vyvolaval v Nemecku velkou inflaci a za teto situace nebylo mozne ekonomiku postavit znovu na nohy.

15 0
možnosti