Hicham Chaib na demonstraci islamistů v Antverpách v roce 2012. O rok později...

Hicham Chaib na demonstraci islamistů v Antverpách v roce 2012. O rok později zamířil do Sýrie. | foto: Profimedia.cz

Belgický řezník z Rakky zemřel, tvrdí jeho rodina. Policie smrt nepotvrdila

  • 30
Nejhledanější belgický terorista a brutální strážce morálky v chalífátu Islámského státu Hicham Chaib zemřel. Na Facebooku to oznámila jeho rodina, belgická policie však zatím informaci nepotvrdila.

Údajný šéf „náboženské policie“ Islámského státu Chaib se před dvěma lety objevil v jednom z oslavných videí, na kterém islamisté slibují Západu další útoky podobné tomu na bruselském letišti Zaventem a ve stanici metra Maelbeek. 

„Dokud budete bombardovat naše muslimy letouny F-16, budeme zabíjet vaše lidi. Když budete zabíjet naše děti, budeme i my zabíjet vaše děti. Vězte, že Bůh je vždy na straně spravedlivých,“ hrozil tehdy ve videu, což doprovodil vraždou údajného belgického špiona. Mihl se také v několika dalších videích IS, kde muslimy vyzýval, aby se k teroristické organizaci přidali.

Kamery zachytily rozsáhlé škody po útocích v Bruselu:

Jeho rodina, která se od Chaibova počínání už krátce po útocích v Bruselu distancovala, nyní na Facebooku uvedla, že je šestatřicetiletý terorista po smrti. 

Chaib je na belgickém seznamu nejhledanějších zločinců a ještě si tam zřejmě chvíli pobude. Jeho smrt totiž vyšetřovatelé oficiálně nepotvrdili. 

„Není to poprvé, co byli on nebo jiní teroristé falešně prohlášeni za mrtvé,“ uvedla k tomu podle listu La Libre belgická prokuratura. Chaib odjel z rodné Belgie v roce 2013 do Sýrie, kde se zapojil do budování nového chalífátu Islámského státu. 

V Rakce měl údajně velet nábožensko-mravnostní policii Islámského státu, která po obyvatelích vyžadovala dodržování pravidel oblékání a dalších „správných islámských“ regulí. 

O svou pozici však podle informací belgického serveru HLN nakonec přišel. I na poměry brutálních islamistů byl totiž až příliš krutý. Právě v Rakce měl zemřít už loni, tehdy však rodina informace o jeho smrti popřela. 

20.srpna 2018 v 00:33, příspěvek archivován: 22.srpna 2018 v 11:53

I have just been informed that Hicham Chaib, one of Belgium’s most wanted, a top-ranking ISIS FTF, was probably killed lately. Facebook message by his younger brother No official confirmation of this news https://t.co/RULYqZzjEq


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video