VIDEO: V indickém lunaparku se zlomila atrakce, o život přišli dva lidé

  • 17
Ve městě Ahmedabad na západě Indie se v neděli v zábavním parku zlomilo kyvadlo obří houpačky. Při incidentu zemřeli dva lidé a zbylých devětadvacet návštěvníků atrakce se zranilo. Policie zadržela provozovatele atrakce a pátrá po příčinách neštěstí.

Na záběrech je vidět, jak se kyvadlo v jednu chvíli zlomí a jeho odlomená část se s návštěvníky nezadržitelně řítí k zemi. Indická policie podle britského listu Daily Mail identifikovala oběti jako čtyřiadvacetiletou Manali Rajvadiovou a dvaadvacetiletého Mohammeda Zaida Momina.

Zranění utrpělo všech zbývajících devětadvacet návštěvníků atrakce, tři z nich jsou ve vážném stavu. Incident se odehrál v neděli před šestou hodinou odpoledne. Úřady nechaly okamžitě celý zábavní park uzavřít.

14.července 2019 v 15:53, příspěvek archivován: 15.července 2019 v 12:00

Deeply saddened to know about the incident inside the #balvatika amusement park, #Kankaria #Ahmedabad. #Gujarat My prayers with the families of those injured. અમદાવાદઃ કાંકરિયાના બાલવાટિકા પાસે રાઈડ તૂટતા 3ના મોત અને 15થી વધુ ઇજાગ્રસ્ત... https://t.co/fYs523RpoK

Policie uvedla, že pokračuje ve vyšetřování a shromažďuje informace týkající se nehody. Porouchanou atrakci provozovala společnost Superstar Amusement Private Limited, jejíž zástupce policie zadržela.

„Policie nyní společně s forenzní laboratoří prozkoumá, z jakých technických důvodů se atrakce porouchala,“ uvedl pro list India Today velitel zasahujících hasičů MF Dastoor.

Premiér indického státu Gujarat Vijay Rupani slíbil důkladné prošetření nehody a slíbil přísný trest pro viníky neštěstí. Rupani vyzval společnost provozující atrakci, aby náležitě odškodnila všechny zraněné a zaplatila jim léčbu.

Minulý měsíc se v zemi odehrál podobný incident, a to když se 18. června v jihoindickém státě Karnataka při poruše atrakce zranili v lunaparku čtyři lidé.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video