Diskuze

ANALÝZA: Fakt někdo čekal, že Kim napoprvé začne škemrat o milost?

Summit v Singapuru sotva skončil a pod slovy o „historické události“ je už slyšet zklamání, že si Kim Čong-un rovnou nelehl na záda a neprosil o milost. Tedy že schůzka přinesla jen málo a to málo bylo ještě příliš mlhavé. Nikdo neví, co z toho bude. Ale to, že se to stalo, je neuvěřitelné, píše v analýze vedoucí zahraniční rubriky MF DNES Milan Vodička.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hezké, pane Vodičko, jako vždy. Palata a Mánert do práce, číst, učit se!

2 0
možnosti

Raytheon, Boeing, Lockheed Martin a jiní by k tomu možná řekli: " Ale my jsme si je tak dlouho pěstovali...".

0 1
možnosti

J52a38n 36B29a77b84i13č69k46a

13. 6. 2018 19:03

Já vím, že ta propaganda doháže změnit myšlení lidí. Tak si kupte akcie zbrojovek a zbohatěšte Jenže výdaje na zbrojení jsou jen necelá 4 procenta GNP USA. Můžete miříc někoho s těch pohátkově bohatych lidí v USA jako Gates a podobně co zbohati na zbraních ? Tam se prostě moc peněz netrhnene.

1 0
možnosti

J67i21ř38í 53F85o85g92e66l

13. 6. 2018 18:20

Ano!

Nezbývá než konstatovat. Více Vodičků, méně koreanistických expertů.R^

12 2
možnosti

Potíž je jen v tom, že pan Vodička neví o mentalitě Korejců NIC, takže jeho "analýzy" stojí na nesmyslech, čímž se stávají bezvýznamné.

Už jen srovnávat jednání USA-KLDS s jednáním USA-SSSR je naprostý nonsens. Gorbačov byl vůdce silné světové velmoci s rozlohou 2x větší než USA a podobným počtem obyvatel. Kim je sranda-diktátor zubožené zemičky o rozloze sedmdesátiny Spojených států s 13x menším počtem obyvatel. To jsou pozce zcela nepoměřitelné.

2 6
možnosti
Foto

J39i10r77i 97B51i11l45i56n68a

13. 6. 2018 18:17

Neznam nikoho, do by cekal ze Kim "zacne skemrat o milost". Malokdo ale tusil, ze se pred nim bude prezident Spojenych statu plazit jako cerv. Pote, co 2 dny pred tim urazil kanadskeho premiera.

Kim je podle Donika "velice talentovany". Miluje svuj lid. Byl schopen prevzit zemi v 26 letech. To by podle Trumpa nedokazal ani jeden clovek z 10 000.

To tedy ne, tolik lidi nechat chcipnout hladem, popravit, umucit nebo zavrit do koncentraku, to opravdu vyzaduje talent.

S. Colbert k tomu rekl, ze Trump keca, jako by Kim zalozil v 26 letech v garazi firmu Apple.

2 12
možnosti

Jasně. Když už chybí rozumné argumenty proti, dojde na "lidská práva". Argumenty typicky českého kondelíkovského "pražského kavárníka".

2 4
možnosti

Podle mě je článek naprosté nepochopení situace.

Schúzka s Trumpem je pro Kima největší sukces jeho dosavadního života. Jediný cíl Kima byl upevnění vlastní pozice v rámci politické struktury KLDR. NIC VÍC. To se mu povedlo naprosto excelentně. Na nějakou jadernou hrozbu zapomeňte. To nebylo nikdy myšleno vážně a Trump je teď v roli hlupáka, který na to naletěl.

Kima totiž absolutně nezajímá co se děje za hranicemi KLDR. S tím nemůže nic dělat a je mu to vlastně i jedno. Jeho jedinou starostí je udržet si moc ve vlastní zemi. Autoritatvní režim je totiž prostředí, kdy vládcům jako je Kim jde premanentně o život a usilují o něj často jeho nejbližší spolupracovníci, či různé frakce politické struktury.

2 5
možnosti

Souhlasím, že prioritou Kima je udržet se u moci. Ale nechápu, proč si myslíte, že mu na to Trump naletěl a teď je v roli hlupáka. Naopak, Trump to pochopil zcela správně a proto za slib denuklearizace Koreje mu slíbil záruky, že nebude usilovat o pád jeho režimu, jako usilovali jeho předchůdci o pády režimů v Iráku, Libyi a naposledy i v Sýrii. Jinak jsem přesvědčen, že zájmem Kima je dostat se z ekonomické izolace a zapojit svou zemi do mezinárodního byznysu. Protože Kim není žádný hlupák a moc dobře vidí, že stalinsko-maoistický komunismus jeho dědečka je definitivně mrtev. Myslím, že Kimovou snahou je zavést v Severní Koreji komunismus "čínského typu" (tedy kapitalismus tvrdé ruky s diktaturou komunistické strany v čele s "vůdcem Kimem"). Sice nevidím do hlavy Trumpovi, ale předpokládám, že i toto bral v úvahu poté, co projevil zájem se setkat s Kimem.

2 0
možnosti

Trump přinesl konečně svěží vánek do zatuchlé atmosféry Bílého domu, vytvořené několika předchozími prezidenty. K tomu mu rozhodně pomáhají jeho zkušenosti z byznysu. Chápu, že politologům a dalším rádobyodborníkům na politiku se z něj možná ježí vlasy. Ale moderní politika se musí chovat byznysově a oprostit se od ideologických klišé. Bohužel, čelní představitelé EU to dosud nepochopili anebo spíš pochopit nechtěli a nechtějí...

9 3
možnosti

Politik vzdy prisel k cizim penezum, ktere on nevidělal a mohl s nema hospodařit dle chuti, zodpovědnost zadna. Proto nevi jak je těžké vydělat penize. To Trump vi, tak možná proto.

1 1
možnosti

Kim studoval ve Švýcarsku, takže vi, ze moc muze byt jina a chutnat i jinak. Plus ma souseda, kde je sice rezim jaky je, ale funguje. Doma ma silnou pozici jen diky generalum, tu by ztratil, kdyby lezl po kolenou.

2 0
možnosti

Neuveritelne i v redakci iDnes existuje nekdo, kdo pouziva mozek - KLOBOUK DOLU!! R^

6 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Trump je nebezpečný klaun.

Stačilo mi jeho prohlášení, že Kim je talentovaný a schopný politik a vůdce.

Jen zapomněl dodat, že všeho schopný.

Jak se mají teď děti učit co stojí za to za to bojovat když tenhle chameleon nemá v sobě špetku cti a respektu k lidem, co za jeho zem a její ideály zemřeli.

Hanba mu.

5 11
možnosti

T20o11m61á57š 45P87a13k

13. 6. 2018 17:41

ani k lidem co právě teď umírají v koncentračních táborech na území KLDR proto, že shlédli "západní" film na CD

2 0
možnosti