Diskuze

ANALÝZA: Mlčenlivá pomsta. Američané se bojí říkat, co si myslí, ukázaly volby

Amerika odvolila a nikdo nevěděl, kdo vyhrál, i když Joe Biden to pak začal mít stále více na dosah, byť jen o nos. Ale hlavně se dozvěděla, že jedna polovina žije ve světě fantazií a druhá se před ní bojí říkat, co si myslí. To je úplně hlavní zpráva o americké demokracii. To je to, co skutečně rozděluje zemi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Předvolební názory s. Bidena se čtou jako katalog Slibotechny. Zřejmě si představuje rozpočet USA jako zlatonosného oslíka.

Trump jako rozmary ekonomiky ostřílený podnikatel ví, že nemůže vydat víc, než má v pokladně. Dost velkohubý a působí neseriózně, ale podle jeho činů poznáte ho. Zvýšil zaměstnanost zejména těch méně kvalifikovaných, o ty se demokráti nikdy nebrali. Nenávist evropských podnikatelů si ale vysloužil zavedením cel a omezením výdajů na všmožné organizace, tím přiškrtil i toky peněz nelegálním klientům.

Uvidíme, co ten fosil, který se tak dral do prezidentského úřadu, ze svých slibů dokáže opravdu splnit. Propašoval do centra moci tetu, v mnohém podobnou Anjele Merkel v mladých letech. Podaří se mu, instalovat ji v příštích volbách (pokud se jich dožije)?

1 0
možnosti
AM

Vy jste se prave probral z komy?

"Trump jako rozmary ekonomiky ostřílený podnikatel ví, že nemůže vydat víc, než má v pokladně." Se podivejte co se stalo s dluhem USA za Trumpa...

When President Trump took office in January 2017, the national debt stood at $19.9 trillion. In October 2020, the national debt reached a new high of $27 trillion.

7 trilionu dolaru? tomu rikate "nevydat vic nez ma v pokladne"?

0 0
možnosti
Foto

To ale platí i u nás, že se lidi bojí říkat, koho budou volit.

3 0
možnosti

Vy, co se radujete z vítězství senilního levičáka Bidena za zády s kovanou marxistkou Harrisovou, se tak stavíte po bok Putina a komunistické Číny. Ti se z jeho vítězství také radují, steně jako naše naoko pravicové neomarxistické liberální strany demobloku.

2 2
možnosti
SM

My se neradujeme z jeho vítězství, ale z prohry oranžové hloupé nestabilní hrůzy. ;-)

2 0
možnosti
SM

A tak se s tím rektální trumpofilové smiřte, že váš oranžový stabilní génius prohrál ;-D I když polomrtvý popletený Joe není žádná výhra.

1 2
možnosti
Foto

Vyhrál zřejmě zlepšenou taktikou, jeho pomocníci nevynechali jediného trestance, chovance nějakého ústavu, dementního kmeta, uklízečku, umírající v hospicu, zkrátka vymetli všechny kouty a vyplnili za ně korespondenční hlasy. To republikáni asi nestihli, mysleli si možná, že se bude volit jenom prezenčně.

Takový coup se zdaří ale jenom jednou, i konkurence v budoucnu využije každí možnosti.

1 0
možnosti
JL

J42o25z30e60f 96L94e11t90k96o

6. 11. 2020 17:57

R^výborný článek, a netradičně také skvělá diskuze na úrovni, téměř bez napadání (až na výjimky, že pane Maho Rv)

6 0
možnosti
AN

Cituji Hosp.noviny:

Všechno, dokonce i koronavirus, zastínily tento týden prezidentské volby v USA. Jasného vítěze v tuto chvíli ještě nemají, ale jak pro nás napsal profesor Lukeš z Bostonské univerzity, tím, kdo vyhrál, jsou americká média. Přestala se totiž bát označovat lži prezidenta Trumpa jako lži. Novináři to dnes dělají zcela otevřeně a emancipovaně, což nebývalo zvykem a hlavně by v tom mohli být vzorem pro nás v Česku. Také tu máme dost politiků, jejichž výroky a veřejná vystoupení jsou natolik skandální, lživá, štvavá a společnosti škodící, že by zasluhovaly pregnantnější označení, než jakých se jim běžně dostává.

1 0
možnosti
Foto

No tak ještě aby se média naučila označovat lži, demagogii a manipulaci všech politiků. Ne jen těch, proti kterým bojují za peníze těch druhých.

0 0
možnosti
TP

Skvělý článek. Mluví mi z duše. Tleskat tomu, že dcera nemluví s otcem, je ... Konec? Začátek něčeho hrozného. To nemůže schvalovat nikdo normální.

2 0
možnosti
AM

"Jeden Čechoameričan vyprávěl, že byl svědkem,..."

hahaha takovejch vypravecu si vymyslim kolik chcete... Vodicka vas vodi za nos...

0 2
možnosti
Foto

"Ale fakt, že Američané v průzkumech raději neříkají, co si myslí, na druhé straně ukazuje, že v zemi existuje autokracie „správného“ názoru."

Dosadte si místo Američané Češi a platí to rovněž. Žijeme v iluzi demokracie.

1 0
možnosti
Foto

My Češi jsme na tom podbně po masivní masáži našich "svobodných" médií. ANO zase vyhrálo voby a kdo má odvahu se k nim veřejně přihlásit? :-)

5 0
možnosti