China Arnoldová u soudu trvala na svojí nevině.

China Arnoldová u soudu trvala na svojí nevině. | foto: ČTK

Američanka dostala doživotí za upečení měsíční holčičky v mikrovlnce

  • 92
Soud v americkém Daytonu vynesl verdikt nad osmadvacetiletou Chinou Arnoldovou. Po hádce s přítelem vložila svoji měsíční holčičku Paris do mikrovlnné trouby a upekla ji. Soudci Arnoldovou poslali na doživotí do vězení.

"Je to šokující a odporný čin pro civilizovanou společnost," uvedla v závěrečné řeči soudkyně Mary Wisemanová. Poté zamítla prosbu obhájců o takový verdikt, aby žena mohla po 25 letech požádat o propuštění.

Trestu smrti unikla Arnoldová jen proto, že porota nedokázala dojít ke shodě.

Arnoldová, která stále trvá na své nevině, nebyla přímo v soudní síni. Proces sledovala pomocí videospojení z vedlejší místnosti, napsal server BBC.

Vraždila, protože se bála přítele
Vyšetřování případu ukázalo, že malá Paris Talleyová zemřela na následky vnitřních popálenin. V mikrovlnné troubě vyšetřovatelé nalezli stopy DNA měsíční holčičky.

Odsouzená matka se prý před činem pohádala s přítelem o otcovství dcery. Spoluvězeňkyně vypověděla, že se jí Arnoldová v cele svěřila, že dítě raději upekla. Bála se reakce svého přítele v případě odhalení, že dítě není jeho.

Obhájci před porotou argumentovali, že za smrt byl odpovědný někdo jiný a spoluvězeňkyně nyní náhle změnila výpověď.

Tým obhájců žádá o další soudní stání. "Arnoldová věří systému, je silná a bude bojovat, dokud nebude prokázána její nevina," poznamenal advokát Jon Paul Rion.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video