Diskuze

Agrese, špionáž. Rusko znepokojují plány nové americké základny v Polsku

Rusko se znepokojením reagovalo na plány Spojených států amerických posílit vojenskou přítomnost v Polsku, o nichž ve středu v Bílém domě hovořili prezidenti USA a Polska Donald Trump a Andrzej Duda. Podle náměstka ruského ministra zahraničí Sergeje Rjabkova Moskvě vadí především zvažované vyslání amerických bezpilotních aparátů do blízkosti ruských hranic.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J74a83n 59V68i96n46t28r

16. 6. 2019 14:43

To je jasné. Pokud budou na polském území američtí vojáci, tak můžou Rusi zapomenout na vměšování do polských záležitostí a nebo jiné plány.

0 0
možnosti
LP

Poláci mají právo umožnit komukoli na svém území základnu. To ale Sýrie třeba taky.

0 0
možnosti
VS

Zatimco pro polaky to muze byt "prevence" proti neci agresi, pro Usa je to prilezitost a zamer velmi vyhovujici.

1 0
možnosti
MK

Rusko nemůže znepokojit bezvýznamná tlupa amiku v Polsku . Polsko by mělo znepokojit, že jim tam můžou přistát ruské rakety. Ale jinak to nemá na nic vliv. Akorát si americké zbrojařské koncerny namastí kapsu. A o to tady jde především.

1 3
možnosti
VK

Tohle je samozřejmě nesmysl, když komančové neví kudy kam tak to vždycky svedou na americké zbrojařské koncerny. Ať je ta skupina jakkoli malá tak si Rusáci netroufnou tam jít zase internacionálně pomáhat, a o to tady jde především.

2 2
možnosti
TK

Za studené války až do roku 68 jsme byli hraničním státem a několikrát hrozilo vypuknutí války a že se ocitneme v první linii. Přesto jsme se obešli bez pozvání ruských vojsk. Pozvána byla až z jiného důvodu, než je vnější ohrožení, ale to už je jiná kapitola.. :-P

1 1
možnosti
JB

J61a84n 59B39a18b88i26č95k10a

14. 6. 2019 21:02

Může být někdo tak naivní? ČS armáda byla součásti té sovětské a veleli ji sovětští generálové.Byli si tak jistí českou servilní poslušností, že nepotřebovali u nás umístit svoje jednotky , jako v ostatních podmaněných státech. což se změnilo až v 68. Československo byly bezprávná kolonie, dostavalo nařízeno i to co má vyrábět, Sověty nařízená přestavba na těžky a vojenský průmysl náš vyspělý průmysl zruinovala.

2 0
možnosti

Rusko jen sklízí důsledky své politiky. Dle něj je v pořádku vojenské cvičení poblíž hranic, okupace sousedních států, agrese.

Tak se západ dle toho zařídil.

7 4
možnosti
JK

.... myslíte podle toho ? "Rusko" ustoupilo po rozpadu SSSR ze západu směrem na východ, nikoliv opačně. NATO postoupilo také ze západu na východ. Tak vlastně podle čeho ?Vaše tvrzení nedává smysl.

0 1
možnosti
JM

J19a36n 71M69o37l31n44á91r

14. 6. 2019 9:47

Pořád stejná rétorika, kdo se chce bránit, provokuje Rusko. Existuje soused Ruska, kterého v minulosti nenapadli, neokupovali či ho nenutili, aby skákal, jak chtějí? A oni se ještě strašně diví, že ti sousedé jich mají plné zuby...Pro Rusko je agrese, když si Polsko na svém svrchovaném území postaví jinou, než Ruskou základnu. Aspoň ukazují, co jsou zač.

7 2
možnosti
JM

Jo, jo, ten ruský skřeček, co tahá amfory z moře a výborně hraje hokej sklízí to, co Krymem a východní Ukrajinou zasel.

12 2
možnosti
PB

A když si CCCP udělal z nás jednu velkou vojenskou základnu, to nevadilo.

11 1
možnosti
MS

Vadilo, a je dobře, že je snaha aby se to už neopakovalo.

1 0
možnosti