Zara Phillipsová a její manžel Mike Tindall  (25. prosince 2012)

Zara Phillipsová a její manžel Mike Tindall (25. prosince 2012) | foto: AP

Sedmé pravnouče britské královny se jmenuje Lena Elizabeth

  • 3
Zara Phillipsová (37) a Mike Tindall (39) oznámili, jak se jmenuje jejich druhá dcera. Vnučka britské královny Alžběty II. (92) pro holčičku vybrala jméno Lena Elizabeth. S manželem mají ještě dceru Miu (4).

„Zara a Mike Tindallovi pojmenovali svou dceru Lena Elizabeth,“ stojí v prohlášení manželů, kteří jméno dcery oznámili devět dní po jejím narození. 

„Je to jméno, které se jim prostě líbilo,“ upřesnila mluvčí páru. Výslovnost prvního jména holčičky je „Lena“. Druhé jméno dostala na počest prababičky, královny Alžběty II. 

Elizabeth se v královské rodině používá často. Má ho také dcera prince Williama a vévodkyně Kate, jejíž celé jméno je Charlotte Elizabeth Diana. I samotná Kate má druhé jméno Elizabeth.

Buckinghamský palác oznámil narození Leny 18. června. Je 19. v pořadí nástupnictví na britský trůn. Alžběta II. i další členové královské rodiny byli podle prohlášení novým přírůstkem nadšeni. 

Zajímavostí je, že holčička při porodu vážila 4 200 gramů a je tak nejtěžším královským miminkem. Palác neuvedl, jestli je nejtěžší v historii, ale za poslední roky zcela určitě.

Britská královna Alžběta II. je sedminásobná prababička. Od Zařina bratra Petera Phillipse má pravnučky Islu (6) a Savannah (7) a od prince Williama má pravnuka prince George (4), pravnučku princeznu Charlotte (3) a dalšího pravnuka prince Louise, který se narodil letos v dubnu.


Britská královská rodina