Kuchařka a nadšená cestovatelka Kamila Rundusová přezdívaná Kamu

Kuchařka a nadšená cestovatelka Kamila Rundusová přezdívaná Kamu | foto: Archiv Kamu

Kamu po měsících odmlčení přiznala boj o život dvou milovaných lidí

  • 38
Kamila „Kamu“ Rundusová (30) se po čtyřech měsících opět ozvala svým fanouškům na sociálních sítích. Ti si už o ni začali dělat starosti, protože doposud se na tak dlouhou dobu neodmlčela. Kuchařka a nadšená cestovatelka prozradila, že během pandemie a karantény její přítel i maminka bojovali o život.

„Odloučení od sítě přišlo v dubnu v den, kdy silný emoce plný lásky a radosti vystřídal bezmocný strach o milovaného partnera. Robího stav a s ním nemocnice plná naříkajících lidí v rouškách ležících po zemi mě uzemnila. Když pár dní na to hospitalizovali maminku se ztrátou 1/3 krve z těla a zprávou, že už stačilo jen pár hodin... otočil se mi život vzhůru nohama. Diagnóza původu? Stres!“ píše ve svém příspěvku Kamu, která je už s rodinou po mnoha zrušených letech a tahanicích na imigračních úřadech opět v Praze. 

S maminkou a přítelem byla na ranči v Sedoně v Arizoně, kde během čtyř měsíců podle jejích slov zažili deset let.

„Dvě nejmilovanější osoby v ohrožení, svět, který se zastavil a s ním i já. Jakoby mi situace vytrhla mobil z ruky a já věděla, že je na čase vypnout a udělat si pořádek v životě, prioritách, srovnat si vše a SEBE. Díky tlaku, který je na nás vytvářen, totiž zapomínáme, kým doopravdy jsme. Zrychlená doba nám protéká mezi prsty a my nemáme čas na to nejdůležitější – na sami sebe. Jsme zaměstnaní tím, co ‚musíme‘, co ‚bychom měli‘ a co se od nás očekává, že nám na vlastní JÁ už nezbývá kapacita a za důležitější mnohdy považujeme docela banality,“ přemítá kuchařka a cestovatelka.

Kamu prozradila, že ve stejný den, kdy její přítel zkolaboval, na ranč přijela skupinka šamanů, léčitelů a doktorů. Byl mezi nimi i majitel Aubrey se ženou, a starší pár stávající z vědkyně a lékaře, který Robimu zachránil život.

„Vedou v Americe kliniky, kde pomáhají veteránům z války zařadit se do běžného života. Kvůli virové situaci zavřeli a oni se všichni vydali pracovat sami na sobě právě do pouště na ranč, kde jsme byli náhodou i my. A tak to začalo. Stal se z nás kmen. My vařili třikrát denně dobroty a oni na oplátku pracovali s námi. My klíčili a fermentovali, co se dalo, a oni nás zasvětili do šamanských ceremonií, rituálů, terapií, změn myšlení, vnímání sebe i světa...,“ uvedla s tím, že za celou dobu popsala tři veliké sešity a bude na nich dále pracovat.

„Znovu jsem se narodila, a navzdory koroně prožila nejkrásnější období, ze kterého nehodlám vystupovat. Naopak. Tohle celé je totiž jenom začátek,“ dodala. 

DOMA✨ (English in a next post)
Ahoj kamarádi. Po mnoha zrušených letech a tahanicích po imigračních, jsme v pořádku v Praze. Těm, co se o nás báli, posílám mnoho omluvné lásky a vděk za péči po dobu, co jsme chyběli❤️
.
Na ranči v Sedoně v Arizoně jsme zažili 10 let během čtyř měsíců, které nedokážu popsat ani ve sto příspěvcích....kde začít?
.
Odloučení od sítě přišlo v dubnu v den, kdy silný emoce plný lásky a radosti vystřídal bezmocný strach o milovaného partnera. Robího stav a s ním nemocnice plná naříkajících lidí v rouškách ležících po zemi mě uzemnila. Když pár dní na to hospitalizovali maminku se ztrátou 1/3 krve z těla a zprávou, že už stačilo jen pár hodin ...., otočil se mi život vzhůru nohama. Diagnóza původu? Stres!
.
Dvě nejmilovanější osoby v ohrožení, svět, který se zastavil a s ním i já. Jakoby mi situace vytrhla mobil z ruky a já věděla, že je na čase vypnout a udělat si pořádek v životě, prioritách, srovnat si vše a SEBE.
.
Díky tlaku, který je na nás vytvářen, totiž zapomínáme, kým doopravdy jsme. Zrychlená doba nám protéká mezi prsty a my nemáme čas na to nejdůležitější - na samy sebe. Jsme zaměstnaní tím, co “musíme”, co “bychom měli” a co se od nás očekává, že nám na vlastní JÁ už nezbývá kapacita a za důležitější mnohdy považujeme docela banality.
.
Ve stejný den, kdy Robi zkolaboval, na ranč přijela skupinka šamanů, léčitelů a doktorů. Byl mezi nimi i majitel Aubrey se ženou, a starší pár stávající z vědkyně a lékaře, který Robimu zachránil život.
Vedou v Americe kliniky, kde pomáhají veteránům z války zařadit se do běžného života. Kvůli virové situaci zavřeli a oni se všichni vydali pracovat sami na sobě právě do pouště na ranč, kde jsme byli náhodou i my.
.
A tak to začalo:) Stal se z nás kmen. My vařili 3x denně dobroty a oni na oplátku pracovali s námi. My klíčili a fermentovali, co se dalo, a oni nás zasvětili do šamanských ceremonií, rituálů, terapií, změn myšlení, vnímání sebe i světa...
Za celou dobu jsem popsala tři veliké sešity a budu na nich dále pracovat.
Znovu jsem se narodila, a navzdory koroně prožila nejkrásnější období, ze kterého nehodlám vystupovat. Naopak. Tohle celé je totiž jenom začátek:)
DĚKUJU, děkuju.....

15. července 2020 v 10:30, příspěvek archivován: 15. července 2020 v 11:52

Kamila Rundusová je kuchařka, blogerka, cestovatelka. Vystudovala střední hotelovou školu v Praze a vařila na Novém Zélandě, v Austrálii, v Anglii u Jamie Olivera, ve Vietnamu a jinde na světě. Je hodně aktivní na sociálních sítích a vydala dvě knihy receptů s názvem Nejbarevnější kuchařka a Nejbarevnější Mexiko.

9. ledna 2020