Přemýšlím o sebevraždě, říká Obermaierová kvůli plynu a drahým energiím

  • 703
Herečka Jaroslava Obermaierová (76) prozradila, že má strach z drahých energií a nedostatku plynu. Kvůli tomu dokonce uvažovala o sebevraždě. Důchod jí nepokryje náklady, a proto je ráda, že může stále hrát.

Herečka se podle CNN Prima NEWS kvůli zdražení nájmu v pražské garsonce, kde žila se svým synem Jaroslavem (42), už na jaře odstěhovala na chalupu. „Bojím se toho, co bude. Obávám se, že nic hezkého,“ prozradila Obermaierová, která má na chalupě vše na plyn, což jí dělá starosti.

„Plyn začíná být exkluzivní věc. Bojím se, že nám ho vypnou. Děsím se toho, co pak udělám, když nebude. Přemýšlím, jestli nespáchám sebevraždu, kde si půjčím? Jídlo neřeším, k obědu mi stačí brambory, ale teplo člověk přece potřebuje. Z plynu se stal politický nástroj. Každý nemá možnost úsporných opatření, pořízení fotovoltaiky,“ prohlásila.

Herečka se synem, který má problémy s dýcháním a psychické potíže, celý život bydlí pod jednou střechou. Vychovávala ho sama. S násilnickým manželem se rozešla, když byl synovi rok.

Demonstrace Česká republika na 1. místě s názvem Nenásilná revoluce v Praze. Herečka Jaroslava Obermaierová. (28. září 2022)

Jaroslava Obermaierová se netají tím, že jí momentální situace dělá vrásky. Na konci září byla na protivládní demonstraci na Václavském náměstí. Postěžovala si, že vláda nic nedělá pro občany a měla by raději někam zmizet.

Podle Expres.cz se kromě herečky na pódiu objevili také proruský aktivista Jiří Černohorský, Jaroslav Foldyna z SPD, předsedkyně Trikolóry Zuzana Majerová Zahradníková nebo šéfka komunistů Kateřina Konečná. Českou hymnu tenkrát na úvod zazpíval frontman kapely Ortel Tomáš Hnídek.