Demi Moore (New York, 6. března 2019)

Demi Moore (New York, 6. března 2019) | foto: Profimedia.cz

Demi Moore byla v patnácti letech znásilněna, její matce za to zaplatili

  • 42
Americká herečka Demi Moore (56) byla v patnácti letech znásilněna. Pachatel za to vyplatil její matce pět set dolarů, což je po započtení inflace přibližně 50 tisíc dnešních korun. Herečka o tom píše v připravovaných memoárech. Matka ji prý brala do barů, „aby si jí muži všimli“.

„Bylo to znásilnění a byla to devastující zrada,“ prohlásila v televizi novinářka Diane Sawyerová, která s herečkou hovořila. 

Demi Moore bylo patnáct, když jednou přišla domů a uviděla staršího muže, kterého znala. Po znásilnění se jí zeptal, jaké to je, když z ní vlastní matka dělá děvku.

Herečka se však nedomnívá, že by ji matka prodávala. „V hloubi duše si to nemyslím. Byla to prostě transakce. Umožnila mu to však a poškodila mě,“ řekla o své matce, která bojovala s alkoholem a několikrát se také pokusila o sebevraždu.

Kniha pamětí nazvaná Inside Out je intimní výpovědí o dětství slavné herečky, o vztazích a o pomoci ostatním, uvedla televize ABC. Moore ji věnovala nejen svým třem dcerám, ale i problematické matce.

Demi Moore je známá například z filmů Duch, Pár správných chlapů či Neslušný návrh. Poprvé se provdala v sedmnácti letech, později měla za manžele herce Bruce Willise a Ashtona Kutchera. Všechna manželství skončila rozvodem.

19. prosince 2015

,