OTÁZKA:
Dobrý den,
moc ráda bych se v Brně dočkala takové kávy, kterou je možné dostat v každém nádraží, kavárně nebo stánku u moře v Itálii, kde se našemu názvu piccolo jenom smějí - pravé espresso je jen jedno a výborné. Myslím, že díky Vám i u nás blýskne na lepší časy :-)) Jen by mě zajímalo, jestli je to opravdu jenom v lidech a proškolení? Pořád se mi tomu nechce věřit...
A díky za dobrý tip na baristu v Coffee Heaven, dosud mě odrazovaly plastové kelímky.
Jana
ODPOVĚĎ:
Poslední otázka a ještě tak zajímavá. Víte, já si myslím, že my Češi nejsme prostě správná a ideální klientela pro pití krátkého espressa. Myslím, že máme rádi delší kávu a našemu stylu sedí víc třeba překapávané kávy. Nechápu kavárníky, že na to nepřišli a raději dělají plné šálky vyčpělého hnusu.
Picolo je legrační a věčně opakovaný nesmysl, stejně jako mini, větší, ještě větší, největší a ještě úplně největší espresso. Takhle vypadají kavárenské nápojové lístky. Schválně nabádám čtenáře, aby majitele takové kavárny prověřili. Vezměte své přátele a objednejte si od každé kávy jednu a uvidíte co přinese. Espresso je jen jedno a dá se zředit na PŘÁNÍ ZÁKAZNÍKA horkou vodou.
Není to jen o lidech, pochopitelně. V kavárně také musí být dobrý mlýnek, vyčištěný a kvalitní kávovar a čerstvá a dobře skladovaná zrnková káva. Potom je šance za své peníze dostat odpovídající kvalitu.
Díky za všechny vaše dotazy!
31.8.2009 12:21