| foto: YouTube, Mediahub

Týden v médiích: Čuňačinky pod burkou i u mumií! Jarní nahnědlé bláto z Krajských listů i DVTV

Jaro začlo nešťastně, jak ostatně vždycky. V álejích kvetou stromy, v řece se třou líni a v médiích bují rasismus, xenofobie a Arabky si dovolují večeřet. Nestydatě zahalené.

Někdy si marně lámu hlavu nad tím, jak napsat článek, nebo co je a není zajímavé, v Krajských listech s výběrem témat zdá se problémy nemají a dokáží článek uplácat i z bláta a alobalu. Jak jinak si vysvětlit, že se základem článku může stát výpověď anonymní čtenářky, která byla v nejmenovaných lázních a u vedlejšího stolu večeřely Arabky a pak šly na masáž: Čtenářka do detailu popsala hrozný zážitek z návštěvy českých lázní: Vedle u stolu večeřely Arabky. A pak šly na masáž. Ó hrůzo! Pomineme-li děsivý zážitek oné dámy, musíme se podivit nad absolutním porozuměním ze strany redakce.

A nejhorší na tom je, že byly zahalené! Jde z toho strach! Kdoví, co mají pod burkou - třeba by tam mohly být nedejbože nahé a dělat nemravnosti.

Do mediálního výsluní se vrátil i hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek. Že se při rozhovoru pro DVTV moderátor Filip Horký nad jeho odpovědí na otázku, jestli si myslí, že je rómská menšina diskriminovaná ani nepozastaví, je věc jiného ražení.

„Ojediněle se to stát může, setkal jsem se s tím v jednom případě, ale jinak je diskriminována bílá většina, zcela jistě,“ prohlásil v rozhovoru pro DVTV Forum. Možná přišlo moderátorovi jeho tvrzení v dnešním klimatu natolik obvyklé, že mu nepřišlo nutné na něj jakkoliv reagovat. Nám přišlo vyjádření natolik nešťastné a sporné, že i reakce wtf omg lol by byla řádově lepší než nic. Dobře to shrnuli v článku na FINMAGU Proč se Čunek nepřejmenuje na Horvátha?.

Nebojte se ale, česká média nejsou jediná, která mají problémy s rasismem.

Je záhadné jak některé písně jsou i po tolika letech stále aktuální...

Je jaro. Konečně. Vlezlo už na všechny. Na zamilované dvojice, bezdomovce i redaktorky OnaDNES.

Blesk.cz

Blesk.cz

STA Bruntálsko

STA Bruntálsko

Brněnský Deník

Brněnský Deník

iDNES.cz

iDNES.cz

Také se objevily další jarní vychytávky na Facebooku, se kterými bude svět zase o něco krásnější.

A jako bonus motivační citát na závěr.

Jacob

Jacob


Témata: Burka, DVTV, Rasismus

Video