| foto: Wikipedia , Mediahub

Televize ABC natočí pokračování seriálu Roseanne - bez Roseanne

Americká televize ABC naváže na populární sitcom Roseanne novým seriálem, ve kterém však již nebude vystupovat představitelka titulní role Roseanne Barrová. Informovala o tom dnes agentura AP. Komička Barrová se před časem na twitteru urážlivě vyjádřila o bývalé černošské poradkyni exprezidenta Baracka Obamy, kterou nepřímo přirovnala k opici. ABC následně natáčení jejího seriálu zastavila.

Nový seriál se bude zřejmě jmenovat Connnerovi a s výjimkou Barrové v něm budou vystupovat všechny postavy ze sitcomu Roseanne včetně Johna Goodmana či Sary Gilbertové. "Roseanne Barrová nebude mít v oblasti finanční ani kreativní s novým seriálem nic společného," uvedla stanice ABC.

K obsahu nového sitcomu uvedla jen tolik, že se v něm rodina Connerových bude muset vyrovnat s nepředvídatelnou událostí a naučit se zvládat problémy každodenního života. Deset částí seriálu by se mělo vysílat v USA ještě letos.

Konec seriálu Roseanne, jedné z nejsledovanějších komediálních sérií televize vlastněné společností Walt Disney, způsobilo několik slov, které Barrová adresovala bývalé poradkyni exprezidenta Obamy Valerii Jarrettové. Označila ji za společného potomka Muslimského bratrstva a Planety opic. ABC následně poznámku označila za "odpudivou, zavrženíhodnou a neslučitelnou s našimi hodnotami" a oznámila, že se sitcomem končí. Barrová je známá svými konzervativními názory i podporou prezidenta Donalda Trumpa.

Seriál o ženě z chudé pracující rodiny vysílala ABC v 80. a 90. letech a loni se k němu rozhodla vrátit, což vyvolalo nečekaně vysoký divácký úspěch.


Video