| foto: MediaHub, Mediahub

Seznam.cz spustí vlastní televizní vysílání už 12. ledna

Televize Seznam zahájí vysílání v sedm hodin ráno.

 O vlastním televizním vysílání začala společnost Seznam poprvé uvažovat loni v létě. "Ke spuštění vlastního kanálu nás vedl fakt, že v seznamu vyrábím spoustu kvalitního video obsahu. Vedle Seznam Zpráv a Stream.cz tak přidáváme další platformu, na které ho lidé mohou sledovat," uvádí Pavel Zima, místopředseda představenstva a ředitel pro exekutivu a komunikaci společnosti Seznam.

Televize nabídne zpravodajství i zábavu

"Vsadili jsme na původní český obsah, který diváci najdou jen u nás," uvádí Jakub Unger, ředitel divize Zpravodajství a TV. Formát Televize Seznam se má odlišovat od tradičního modelu zpravodajských stanic. V programu se budou střídat střídat živá interaktivní studia a příběhy, fenomény a kauzy ve formě delších pořadů. "Čeká nás dobrodružný rok plný nového obsahu" dodává Unger. 

Seznam.cz

Seznam.cz

Programem provede řada známých tváří. Třeba Olga Šípková bude jedním z moderátorů každodenního lifestylového studia Ráno na gauči, Filip Horký a Jiří Hošek nabídnou unikátní reportérské sondy do života v Česku i ve světě. Nové pořady představí i Sabina Slonková, Helena Šulcová, Tereza Willoughby či sportovní expert Luděk Mádl. V nové podobě uvede televize i úspěšné video formáty z webu Seznam Zprávy, jakými jsou investigativní Zvláštní vyšetřování režisérské dvojice Vít Klusák-Filip Remunda, večerní rozhovory z cyklu Výzva či satirický pořad Jindřicha Šídla Šťastné pondělí.

Provoz televize hodlá společnost Seznam hradit z reklamy. Mezi zadavatele, kteří si ve vysílání Seznamu reklamní prostor zakoupili, patří například Plzeňský Prazdroj, Česká spořitelna nebo KKCG. „Není naší ambicí uživit novou Televizi Seznam už v prvním roce jejího fungování z reklamy. Zájem inzerentů a agentur je pro nás velmi dobrým signálem potvrzujícím důvěru trhu v Seznam a jeho produkty,“ vysvětluje obchodní ředitel Seznam.cz Martin Švarc.

Televizní kanál půjde naladit v celoplošném multiplexu 3 Českých radiokomunikací u všech hlavních poskytovatelů kabelového, staelitního i IPTV vysílání. Televize bude dostupná na 100% území České republiky.


Video