ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Rádio DAB Praha mění od nového roku název a bude vysílat i v pásmu FM

  • 1
Regionální stanice Českého rozhlasu Rádio DAB Praha, která doposud vysílala pouze digitálně, spustí 2. ledna pro území Prahy vysílání v pásmu FM. Posluchači stanici po novém roce naladí pod novým názvem Český rozhlas Rádio Praha. Veřejnoprávní rozhlas tak chce vytvořit moderní metropolitní veřejnoprávní stanici.

„Těší mě, že Český rozhlas vstupuje do nového roku s krásným dárkem pro všechny Pražany. Naši metropolitní stanici Rádio DAB Praha od 2. ledna 2023 posluchači na území Prahy naladí i na FM,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Dosavadní název stanice se mění na Rádio Praha a bude možné ji naladit v pásmu FM na frekvenci 107.1, přičemž zůstává zachován i poslech v DAB+ prostředí nebo prostřednictvím webu Českého rozhlasu a mobilní aplikace mujRozhlas.cz.

„Českému rozhlasu se podařilo najít tuto novou frekvenci a díky tomu budeme moci rozšířit a vylepšit veřejnou službu pro obyvatele Prahy. Věřím, že ocení vysílání této moderní stanice, která přináší dopravní zpravodajství, informace o dění v Praze a také hraje popové a pop-rockové hity,“ doplnil Zavoral.

Stanice se zaměřuje na události z území Prahy. Přes den nabízí každých 15 minut informace z pražské dopravy, každých 30 minut zpravodajskou relaci a každých 60 minut servisní informace zaměřené na pražskou kulturu, architekturu, místopis, design a sport.

Rádio Praha bude i pod novým názvem sázet na vysoký podíl hudby – hudební složku programu budou tvořit aktuální skladby a hity posledních 10 let. Hudební program bude navíc ve večerních hodinách doplněn o zajímavé hudební pořady zaměřené na minoritní hudební žánry, uvedl Český rozhlas.


Video