Ondřej Höppner

Ondřej Höppner | foto: Profimedia.cz

Zemřel zakladatel českého bulváru Ondřej Höppner, prohrál boj s nemocí

  • 82
V pátek zemřel novinář Ondřej Höppner. V pětapadesáti letech prohrál boj se zákeřnou nemocí, informuje Expres.cz. Stál u zrodu Nedělního Aha!, byl šéfredaktorem Spye, SuperSpye, Šípu, Nedělního Blesku a v posledních letech vedl Malostranské a Staroměstské noviny, které také založil.

Ondřej Höppner byl považován za experta na bulvární média. Byl rovněž autorem knížky Zpověď bulvární hyeny. V posledních letech se také snažil poukázat na nejasnosti v případu Petra Kramného, jenž byl odsouzen za vraždu své ženy a dcery. O kauze sepsal i knížku pod názvem Vražda v Egyptě, připomněl Expres.cz.

Profesně Höppner začínal v deníku Večerní Praha jako redaktor zahraničního zpravodajství. V roce 1999 vystřídal Dalibora Balšínka na pozici šéfredaktora magazínu Spy vydavatelství Stratosféra, který vedl následujících pět let a dovedl ho k prodeji přes 150 tisíc, což se žádnému jeho nástupci už nepovedlo.

Po odchodu ze Stratosféry odešel pracovat pro Sebastiana Pawlowského, pro něhož založil vydavatelství Ebika a deník Aha! Několik týdnů pracoval i ve vydavatelství Bauer Média a chvíli vedl i deník Stratosféry SuperSpy.

Od října 2007 do června 2008 byl šéfredaktorem deníku Šíp vydavatelství VLP, nástupnického projektu Večerníku Praha. 

Poté vydával Malostranské noviny, stál v čele Nedělního Blesku, pracoval pro provozovatele internetového deníku Parlamentní Listy nebo se podílel na magazínu Protiproud.

Byl ženatý, s manželkou Monikou měl dceru. Další dceru měl ze vztahu s herečkou Ivanou Jirešovou, se kterou dlouhé roky o dítě bojoval. Soud totiž dceru svěřil do střídavé péče, herečka to však zpočátku nerespektovala a dceru jí dokonce násilně odebral exekutor a předal otci


Video