| foto: Mediahub

Česká televize prodá své staré budovy v Brně ve veřejné dražbě

"Budovy, ve kterých dnes sídlí Česká televize v Brně, na ulicích Běhounská a Jezuitská, půjdou na podzim 2016 do veřejné dražby, prostřednictvím které budou hledat nové vlastníky. Česká televize chce touto formou prodeje zajistit nejlepší podmínky, za kterých budou nemovitosti prodány novým zájemcům," uvedla dnes na svém webu brněnská společnost Prokonzulta, která bude veřejnou dražbu organizovat. 

"Dne 22. června jsme s Českou televizí podepsali smlouvu o provedení dražeb dvou nemovitostí na ulici Běhounská a Jezuitská," sdělil Ing. Jaroslav Hradil, ředitel dražební společnosti Prokonzulta.

Ve stávajících prostorách ČT Brno sídlí již od roku 1961, jedná se o budovu TYPOS na ulici Jezuitská, která byla předtím bytovým domem s tančírnou v přízemí. Část provozu je dále umístěna v budově na ulici Běhounská, která sloužila původně jako bankovní dům. Obě budovy byly postaveny ve 30. letech 20. století a z hlediska jejich původního účelu je dispozice pro televizní studia dlouhodobě nevyhovující. Budovy do dnešního dne neprošly rekonstrukcí a stavební úpravy byly realizovány jen za účelem přizpůsobení pro potřeby televizního studia a dalšího zázemí. Tato situace je příčinou nárůstu celkových pravidelných nákladů a je tak jedním z důvodů přesunu televize do nového moderního sídla, jak uvedla ČT na svých webových stránkách.


Video