Daniel Stach v pořadu Hyde Park Civilizace (2012)

Daniel Stach v pořadu Hyde Park Civilizace (2012) | foto: © Česká televize

Ceny Ferdinanda Peroutky získali Koubský a Stach za informovaní o pandemii

  • 7
Letošními držiteli novinářské Ceny Ferdinanda Peroutky jsou redaktor Deníku N Petr Koubský a moderátor České televize Daniel Stach, uvedl server Médiář. Ocenění jim udělila Společnost Ferdinanda Peroutky, faktické předání ceny se ale odehraje s ohledem na stávající vládní opatření až v dubnu v Doxu.

„Loňský rok byl vskutku zvláštní a stejně nebývalé je i šestadvacáté udělení Peroutkovy novinářské ceny dvěma mužům, kteří mají podobné zaměření. Oba laureáti za sebou mají dlouhodobou činnost v oblasti popularizace vědy. V posledních měsících odvádějí mimořádnou práci při seriózním informovaní o koronavirové pandemii i v ‚boji‘ proti fake news. Svět vědy, výzkumů a medicíny se tak stal pro mnohé z nás srozumitelnější,“ cituje Médiář rozhodnutí Společnosti Ferdinanda Peroutky.

Společnost Ferdinanda Peroutky ocenění uděluje od roku 1995 vždy na výročí narození spisovatele, dramatika a publicisty Ferdinanda Peroutky. Loni cenu získal redaktor Ondřej Štindl, v předchozích letech pak například redaktoři Jaroslav Kmenta z časopisu Reportér a Ondřej Kundra z týdeníku Respekt nebo analytička Českého rozhlasu Jana Klímová a blízkovýchodní zpravodaj České televize Jakub Szántó.


Video