| foto: Mediahub

Amerika první, Nizozemsko aspoň druhé, OK? (video)

Zatímco jsou někteří evropané poněkud znepokojeni Trumpovými výroky typu "Amerika první", Nizozemci chytli příležitost za vlasy a stvořili fantastické propagační video své země. Třeba se Trumpovi zalíbí a Nizozemsko bude po USA hned druhé! 

Klip vznikl v rámci satirické zpravodajské show Zondag met Lubach (Neděle s Lubachem) a paroduje nejen osobitý řečnický styl novopečeného prezidenta, ale parafrázuje i některé jeho známé výroky. Na klipu je sympatická i značná dávka sebeironie.

"Lidé nám říkají, velmi důležití lidé nám říkají, že máme ten nejlepší systém daňových úniků, který kdy bůh stvořil, je to zkrátka neuvěřitelné," říká trumpovský voiceover a dále vyzývá ke stěhování veškerého byznysu do Nizozemska.   

"Tohle je skutečně velká, velká zeď, která nás chrání před veškerou vodou z Mexika. Postavili jsme celý oceán, OK, celý oceán, mezi námi a Mexikem! Nikdo nestaví oceány lépe než my. Ten oceán je tak velký, že ho dokonce můžete vidět z Měsíce. A donutili jsme Mexičany za něj zaplatit," to a další podobné perly najdete v následujícím videu, které rozhodně stojí za zhlédnutí. 


Video