- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Zajímavý rozhovor.
Nicméně jsem z něj úplně nepostřehl, jestli pán vyrábí jenom gin nebo i jiné lihoviny. Každopádně tu IMHO mohl být spíše rozhovor s panem Žufánkem, který v rodinné palírně dělá kromě ginu i hafo jiných "špiritusů" a jehož gin byl oceněn i na mezinárodních soutěžích...
Co mi chutna: seskrabnout skrabkou na brambory slupicku z citronu a nalozit to na tyden do lahvinky nejakeho levnejsiho ginu. Mnozstvi podle chuti. A pak treba s tonikem...
Tak vzhledem k tomu, že pán prošel přes celní mašinerii, bude asi docela tvrdohlavý...
Zajimavy clanek, asi si jednu lahvinku na Vanoce objednam :-).
Jinak pro mne nejvetsi prekvapeni byl ten popis rozdeleni ginu. Ja mel za to, ze gin je vzdycky destilat, a ono ne...
Zajímavé. V hospodě se mi na gin akorát tak prášilo, šel na odbyt nejméně ze všech. Ale "míchačky" jsem nedělal. Naopak jsem rozšiřoval sortiment pálenek i o dost drahé, ty šly samy ...
"řemeslná", "domácí", "babiččino", "s příběhem".
tahle moderní květomluva je šílená
Gin pana Urbánka nemohu soudit, zatím jsem ho nepil. Ovšem jeho cena v e-shopu je zhruba dvojnásobná proti mému oblíbenému anglickému Bombay Sapphire Gin, což se mi zdá dost
To je ale překvapení, že ustálená společnost, která vyrábí miliony lahví ročně a vyváží do desítek zemí, bude mít nižší náklady na lahev (a tím cenu) než začínající soukromník.
Gin je skvělý byznys pro výrobce, ne pro zákazníky. V podstatě levné pití (borovička), které se 'příběhy' vyškrábe na neuvěřitelné ceny. Lepší byznys už jsou snad jen tlamolepy jako Baileys.