Diskuze

Výstavba metra do Letňan je za polovinou

Během příštích dvaceti měsíců by se cestujícím měla otevřít nová část pražského metra. Trasa C bude končit až v Letňanech. "Výstavba nového úseku metra z Ládví do Letňan za patnáct miliard korun je zhruba v polovině," tvrdí Pavel Šrámek ze společnosti Metrostav.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

paxxtor4u

14. 9. 2006 14:12
Letňany trochu jinak.

Budovaná stanice metra s pracovním názvem Letňany nebyl kompromis nýbrž výsledek krutého zákulisní lobby na magistrátě v souvislosti s územním plánem rozvoje hl.města Prahy v sekci dopravních investičních staveb!!Jen letmo vzpomenu jména jako Burgermeister a Bém,protože řada členů ODS,dokonce i manželka prezidenta mají pozemky a jiné podnikatelské záměry v oblasti dosud vojenského letiště dopravního letectva armády ve Kbelých,které by se mělo proměnit v komerční zónu spojenou s novým civilním letištěm tamtéž-vojáky by samozřejmě vyhodili jinam,prostě pryč.Upozorňuji,že s touto mafií nesvedl nic  ani jinak zasloužilý a velice agilní starosta Letňan p.ing.Dobrý.

0 0
možnosti

TigerM

19. 8. 2006 10:36
Nejstarsi, nejmladsi...

Tak pan redaktor samozrejme nema pravdu v tom, ze nejmladsi trasou je C, protoze nejmladsi trasou je trasa B.

Nejmladsim usekem metra je usek IV.C: N. Holesovice-Letnany, cast IV.C1 do Ladvi, byla zprovoznena v cervnu 2004, a stale je jeste rozestavena cast do Letnan. Vystavba stanice Depo Hostivar byla rekonstrukci stavajici trati a vystavba stanice na miste byvale mycky. Stanice se zacala stavet v cervenci 2004 a dokoncena byla v kvetnu 2006. Zatimco IV.C teprve zprovoznena bude v r. 2008.

Stanice Letnany lezi v katastru obce Letnany, narozdil od Depa Hostivar, ktere rozhodne v Hostivari neni (Strasnice).

Takze je otazkou jak se to vezme: Jestli jako cely usek IV.C nebo zvlast jeho casti IV.C1 a IV.C2, v prvnim pripade je nejmladsi, v druhem ne.

Chapete nekdo vyznam stanice Prosek? Jestlize na Strizkov a Vysocanskou je to max. 5min. autobusem? A zvlast, to ze Autobusy povetsinou budou zastavovat jak ve stanici Letnany, tak ve stanici Prosek.

0 0
možnosti

Ludwar

17. 8. 2006 21:15
o

Historicky nejmladší trasa pražské podzemní dráhy se výstavbou nového úseku prodlouží o 4,6 kilometru a vyrostou na ní tři nové stanice – Střížkov, Prosek a Letňany. Blbost, nejmladší je béčko!!!

0 0
možnosti

John.Major

18. 8. 2006 0:04
Re: o

Ten ňouma redaktor to asi myslel tak, že trasa C má nejmladší úsek z Nádraží Holešovice na Ládví. To je ovšem taky blbost, protože nejmladší úsek je Skalka - Depo Hostivař.

0 0
možnosti

Vrchní našeptávač

17. 8. 2006 20:43
Redakce, zapalte si hlavy a zavrete svuj stanek navzdy!

Kazde male dite vi, ze trasa C je nejstarsi trasou a nikoliv nejmladsi! Vystavba metra probihala chronologicky postupne, nejdrive otevrela trasa C, potom A a nakonec B. Tedy trasa B je nejmladsi! Redakce to s temi dezinformacemi uz vazne prehani. Nekompetentni redaktori, kteri se vubec nestydi psat naproste pitomosti. ;-€Rv

http://cs.wikipedia.org/wiki/Pra%C5%BEsk%C3%A9_metro

0 0
možnosti

karel60

17. 8. 2006 21:11
Re: Redakce, zapalte si hlavy a zavrete svuj stanek navzdy!

Pan redaktor to myslel tak, že Tvůj starší bratr je mladší a ještě starší sestra nejmladší.;-D Je to stejné jako když V.Burian vykládal, jak se sňatkem stal svým dědečkem, vnukem i strýcem.:-D

0 0
možnosti

Bůh nejvyšší

17. 8. 2006 20:35
Trasa C je nejstarší a ne nejmladší, soudruhu redaktore.

0 0
možnosti

mmkk

17. 8. 2006 19:47
Do Letňan ?

Jaký do Letňan? Stanice metra je 1km od nejbližších domů a přibližně v polovině mezi Letňany a Kbely. Spíš by se měla jmenovat Výstaviště Letňany nebo PVA.:-(

0 0
možnosti