Diskuze

KOMENTÁŘ: V kauze Vrbětice jde o naši a evropskou hrdost

V čase, kdy byla hrubě narušena suverenita České republiky, zanechme předvolební bitvy na téma česko-ruských vztahů. Uvidí-li Rusko domácí hašteření a z ciziny uslyší jen platonická slova podpory, pochopí, že si může dovolit ještě více, píše poradce premiéra a bývalý šéf diplomacie Cyril Svoboda.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

No rozhodně by to byl zajímavý experiment - dát západu šanci ukázat, jak vážně to s tím evropanstvím myslí.

0 1
možnosti
KD

Tak to musí napřed Češi ukázat jak to s tou solidariou myslí. Nejde jen využívat, ale také něco nabídnout.

0 1
možnosti
MK

Teraz sa Česku vráti jeho sebecké správanie. Keď bolo treba pomôcť Grécku vo finančnej kríze, tak sa finančne úspešné Česko pomoci nezučastnilo. Keď malo utečencami nezasiahnuté Česko prejaviť solidaritu počas utečeneckej krízy, tak ani prstom nepohlo. S keď počas prvej fázy covidovej krízy chcela EU pomôcť najviac postihnutým krajinám, best-in-Covid Česko bolo proti.

Ak by boli všetky krajiny Európy také “ochotné” pomáhať ako Česko, tak ho teraz kopnú do ..., až poletí vysokým oblúkom za Ural.

1 3
možnosti
JM

J44a37n 31M39a71r20e93k

21. 4. 2021 7:09

Ulevilo se vám ?

1 1
možnosti
PP

Zdá se, že MI5, Mosad a CIA dávají přeběhlým agentům vyznamenání

1 1
možnosti
RK

R81o15m53a62n 49K44r57á32l

21. 4. 2021 6:17

Evropskou hrdost jsme meli prokazat jiz davno a zarazit sem dovoz potravin druhe kategorie. Vic jak 30 let po revoluci a 5 km za hranicema je stale jiny svet.

2 2
možnosti
RH

...naše národní a Evropská hrdost spočívá v podpoře světového terorismu nekontrolovaným obchodem ze zbraněmi? ??

4 3
možnosti
JB

Před konečným vyhodnocením každého čtenáře doporučuji podívat se na starý film z tuším padesátých let pod názvem "Myš, která řvala". I přes letitost je velmi poučný. Ke stažení (za drobný peníz) na "prehrajto.cz".

0 0
možnosti
FV

S názorem pana Svobody souhlasím až na větu: "Váhu našich kroků příliš nezvýšíme, budeme-li pokračovat v dalších odvetných akcích vůči Rusku.".

Pokud tím autor myslí, že by se nemělo využít situace k redukování přebujelé ambasády RF recipročně na pět diplomatů, tak by to byla chyba, protože taková příležitost vyřešit dlouhodobý palčivý problém české bezpečnosti "resetováním" vztahů (včetně akreditace diplomatů 1:1 do budoucna) s RF se nemusí zase dlouho naskytnout... Takže ten efekt není odveta, ale prevence do budoucna!

7 0
možnosti
JB

S Vaším názorem se ztotožňuji, pokud bude Česká republika uplatňovat reciproční princip vůči všem zemím, se kterými máme diplomatické styky. Na okraj poznamenávám, že sdělovací (ani jiné) zdroje zatím neuvedly, kolik je či bylo na ruské ambasádě diplomatů a kolik dalšího obslužného či pomocného personálu. To je velmi důležitý údaj pro objektivizaci pohledu.

0 0
možnosti