Kluk visel z lanovky. Zachraňovala ho skoro celá sjezdovka | foto: AP

VIDEA TÝDNE: Lev, který zabil chovatele, či chlapec visící na lanovce

  • 0
Možná poslední záběry chovatele lvů, který tento týden přišel o život a malý chlapec, který visel na lanovce jen díky svému otci, který ho držel. To jsou dvě nejsledovanější videa na webu iDNES.tv tohoto týdne. Mezi ty další potom patří zakázaný trailer, který musel být stažen.

Ve Zděchově na Vsetínsku napadl tento týden lev chovatele a zabil ho. Majitel choval šelmy bez povolení, úřady tomu nedokázaly účinně zabránit. Video ukazuje možná poslední záběry chovatele, když byl ještě naživu. Video se stalo nejsledovanějším tohoto týdne diváky iDNES.tv.

Skupina teenagerů zachránila na kanadské sjezdovce život osmiletému chlapci, když mu duchapřítomně přispěchala na pomoc. Malý lyžař totiž rodičům vyklouzl ze sedačky na lanovce a otec ho držel jen za ruce.

Garfield Film, slovenský distributor filmu Skleněný pokoj, nesouhlasí s postupem společností Facebook a Instagram, které pozastavily placenou propagaci půlminutového traileru k filmu na sociálních sítích s poukazem na „nahotu a implikaci sexuálního aktu“. Jestli je ukázka skutečně hodna zákazu, posuďte sami.

„Ignorace veškerých předpisů a mravů.“ Tak okomentoval Zdeněk Patík z organizace BESIP chování řidiče kamionu, kterého natočila čtenářka iDNES.cz na Novojičínsku. Šofér tahače s návěsem s polskou značkou ignoroval plnou čáru na silnici před železničním přejezdem a pustil se do předjíždění jiného kamionu.

Setkání Andreje Babiše a Donalda Trumpa v Bílém domě nezačalo zcela standardně, jak si všimli novináři. Zpravodaj televize CBS Mark Knoller poznamenal na Twitteru, že „prezident vedl premiéra do Bílého domu a zapomněl na společnou fotografii“. Manželky nejprve počkaly a pak je následovaly. Jak zareagovala premiérova manželka se můžete podívat ve videu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video