Martin Nečas během rozhovoru pro iDNES.cz | foto: iDNES.cz

VIDEA TÝDNE: Nečas na mučidlech, záhada aut z Kvasin a ostrovy z PET lahví

  • 1
Tento týden jsme vám přinesli exkluzivní rozhovor s mladou hvězdou českého hokeje Martinem Nečasem. Mimo jiné jsme se podívali i na to, jak si během léta dává do těta v posilovně. Čtenáře šokovalo video z Prahy, na kterém opilí mladíci doslova vykopli ženu z noční tramvaje. A výrobce aut z Kvasin si láme hlavu nad „tajnou“ funkcí, kterou u zdejších SUV odhalil slovenský čtenář iDNES.cz.

Místnost bez oken v zákulisí arény, v níž sídlí extraligoví šampioni. Nacházejí se v ní činky, kladky, lavice... Ještě nějaké činky. A pak taky důmyslnější mučidla, na nichž v letní přípravě pod kondičním koučem Milošem Pecou trpí hokejista Martin Nečas. „Zrovna jsem v nejhorší fázi sezony, někdy je cvičení fakt nuda,“ říká.

Skupina pěti mladíků a dvou dívek se v noční tramvaji ze zastávky Albertov na pražské Karlovo náměstí chovala hlučně a neurvale. Když je jedna z cestujících napomenula, vyhodili ji z tramvaje a z místa utekli. Ženu museli ošetřit záchranáři, výtržníky hledá policie.

Slovenský čtenář iDNES.cz náhodou odhalil originální funkci svého Seatu Ateca. Auto s takzvaným virtuálním pedálem, kterým se otevírá kufr, lze odemknout jen mávnutím ruky. Škoda, která v Kvasinách vyrábí dvojče Atecy jménem Karoq, zjišťuje, kde se stala chyba.

Přes týden jsou ctihodnými občany, počestnými daňovými poplatníky. O víkendech se v rámci fetišistických her převtělují do poníků. Cválají, skáčou přes překážky, ržají, vyhazují kopýtky, nabízejí hlavu k podrbání. V dubnu se poníci i jejich cvičitelky či cvičitelé setkali na závodech v americké Louisianě.

Hydrobiologové testují v Hůrce na Lipně nové způsoby zakládání plovoucích ostrovů. Jejich hlavní součástí jsou PET lahve. Mají sloužit k úkrytu živočichů a budou také čistit vodu v nádrži. Při čtyřletém projektu jich vznikne 400 metrů čtverečních, později by jich ale mohly přibýt hektary.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video