Diskuze

Ventil přibrzdil temelínský reaktor

Druhý temelínský reaktor se opět zastavil. Hodinu před půlnocí ho automatický systém přitlumil kvůli závadě na přívodu vody k parogenerátoru. Technici do rána vadný ventil opravili. "Závada byla zhodnocena jako neobvyklá technologická událost. Neměla dopad na bezpečnost," ujistil mluvčí Václav Brom.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kaoka

9. 8. 2003 19:25
inzerát
vážení četli jste někdo nedávno v MF ten inzerát " TEMELÍN - víc škody než užitku, zbavme se ho společně " ??? Já myslel, že mám snad vidiny, když jsem to uviděl. Zvláště mě nadzvedl údaj o ztrátě za 30 let přepokládaného provozu. Prej to má bejt až 95 miliard. Docela by mě zajímalo, kdo si tenhle blábol u MF zadal. Ti rakušáci a jejich zdejší nazelenalí nohsledi už mě začínají vážně lezt krkem !!!!!
0 0
možnosti

Krakonos.CDN

8. 8. 2003 23:29
Rakusanum se asi
Svira p*del , se urcite tesej na ceskej Cernobil , byl to komancskej projekt a tak bych se jim ani moc nedivil i kdyz USA taky mela sem a tam s nuklearnima reaktorema naky ty problemy , ktery chteli zaprit , co?
0 0
možnosti

honza

8. 8. 2003 20:59
hilfe!
Rakušane už určitě stojí v pozoru o hranic a čekají, kdy to bouchne
0 0
možnosti

Vlado Mečiar

8. 8. 2003 14:03
hu,tu som
Ledva si elektráreň ubzikně, už sa tu novinári vystrájajů.
Aj keď reaktor jednoducho ufujazdil preč, nieje dvovod sa znepokojovať. Podlˇa našich astrológov sa v stredu na obežnej dráhe okolo zemeguľe stretne s vrátnicou y Jaslovských Bohuníc a po náraze oba shoria v atmosfére. JETE zdar.
0 0
možnosti

ppetr

8. 8. 2003 15:46
Re:
vsak uz si na vas Čez brousi zuby a ver ,ze tam poradek udela.tohle jsou jen bezne zavady, stejne jako kdyz se ti u auta obrousi brzdove desticky.vetsina lidi to zna a ze by nekdo havaroval o tom tedy nevim.stava se to i u jinych podniku.jen nejsou tolik sledovany a budte radi,ze CEZ takhle seriozne informuje.
ukazte mi jedinou firmu v Evrope,ktera by to takhle delala ve vsem co dela CEZ.nekdy si myslim,ze si tim CEZ skodi.
0 0
možnosti

Phoenix

8. 8. 2003 13:55
Příští zpráva
Až příště temelínský operátor sežere zkaženýho buřta a zese*e se jak amina, tak o tom se bude taky psát? Vsadím se, že někde úplně jinde (jakákoliv jiná elektrárna nebo i úplně jiná firma) dochází kolikrát k mnohem horším problémům, které můžou mít mnohem vážnější následky, ale protože to není tak atraktivní (byť mnohokrát nebezpečnější), tak o tom nikdo nepíše. Proč už se na to konečně nevykašlete a nezačnete psát o něčem normálním?
0 0
možnosti

oksana

8. 8. 2003 13:28
dojem
dela to na me dojem, ze si nekdo dela takovymito clanky srandu z rakouskych zelenych... ti totiz pri kazde zmince o nedostatcich temelina a o "prihodach" vyskakuji 1,20 m do vzduchu...
(stejne jako kdysi nekdo rozsiril zpravu o tom, ze v kanade touzej po nasich cikanech)
0 0
možnosti

xray

8. 8. 2003 13:19
no víte kohoutek u jaderný elektrárny a u vodovodu je přece jenom rozdíl. nerad bych aby nás temelín zahubil. doufám že bude fungovat bezpečně a bez problémů. nerad bych se dočkal toho že nějakej typickej čech ukradne nějakou důležitou trubku jen proto že byla z mědi a půjde jí dát do zběru, nebo na údržbu elektrárny nebudou peníze. hlavně ať to neřachne.
0 0
možnosti

Roumen

8. 8. 2003 13:41
Re:
Nesil. Jak nekdo uz psal, vsechno funguje bezvadne. Dokud to funguje, tak si tu o tom muzem cist a pak si psat. Az to fungovat nebude, tak nam to stejne bude uz ukradeny. B-))
0 0
možnosti

muf

8. 8. 2003 12:06
NEKONEČNÝ PŘÍBĚH ZA VÍCE JAK 100 MILIARD
Hlavně, že jsme dokončili velký komunistický projekt.
0 0
možnosti

AK

8. 8. 2003 12:34
Re:
Ono až dojde uhlí, tak budeme ještě rádi že ho máme
0 0
možnosti

franta mottl

8. 8. 2003 11:54
bezpecnost neni nikdy ohrozena
na to by si obyvatele zemekoule meli zvyknout. Kdyz se neco stane v atomove elektrarne, tak neni NIKDY ohrozena bezpecnost obyvatel. To je prvni zakon atomove energetiky. Jestlize tento zakon neplati, tak pak za to mohou ekologicti teroriste.
0 0
možnosti

Lloyd

8. 8. 2003 11:50
NEOBVYKLA TECHNOLOGICKA UDALOST
ktera utlumila vykon.A co je OBVYKLA technologicka udalost.Co ta utlumuje.
0 0
možnosti

Ekos

8. 8. 2003 12:40
Re:
Obvyklá technologická událost je, kdýž "stěrače stírají, resp. blikače blikají". Tato obvyklá událost obvykle nic netlumí. A propos, nenechte se oblbovat podobnými články. Takových ventilů a podobných zařízení má jaderná elektrární stovky. Celá popisovaná událost svědčí o tom, že bezpečnost Temelína je na skvělé úrovni. Kdyby si byli ochotni novináři tuto skutečnost připustit, neměli by asi o čem psát.
0 0
možnosti