Diskuze

Česko dostane z Bruselu 680 milionů korun pro uprchlíky z Ukrajiny

ČR dostane z fondů EU téměř 680 milionů korun na pomoc s uprchlíky z Ukrajiny, uvedla Evropská komise. Peníze získají také Polsko, Slovensko, Maďarsko a Rumunsko.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

680 milionů je samozřejmě příjemná finanční výpomoc, ale obávám se, že v porovnání s celkovými náklady se jedná jenom o drobné a budeme si muset poradit i bez Bruselu.

1 0
možnosti
AJ

V systému, jakým ČR rozhazuje finance našim nově získaným nejlepším přátelům na světě, kdy se jedná o miliardy a dlouhodobě desítky, možná i stovecka mld, je psaní o "podpoře z Bruselu" v této výši a se znalostí, že my tam současně i odvádíme!!!, opravdu plivání do tváře našim občanům.

A nejvíc vytáčí to, že vláda ČR se chová jako vláda UAČR a věnuje se prioritně tématu Ukrajiny, zatímco naše občané prioritně zajímá, zda bude práce, zda si budou moci dovolit se za ní dopravit, odkud budou hnojiva, zda si uvaří a zatopí a zda je konci roku bude ještě co jíst.

4 1
možnosti
Foto

Pro uprchlíky dostane Česko od Bruselu 0,68 mild, vydalo na ně už 2,6 mild. Hejtman Kuba je dobrý schopný člověk, velice pracovitý, odborně fundovaný, pragmatický a otevřený, příklad pro mnohé ministry. Pojmenovává věci pravými jmény. Na hejtmanech totiž stojí nejvíce práce s uprchlíky. Většina ukrajinských uprchlíků je bezproblémová a třetina se jich už vrátila domů. Ve větším počtu stále přijíždějí romští imigranti, v Česku očekávají hlavně nejvyšší dávky a rychlou velkou pomoc, i když přicházejí z bezpečné západní části Ukrajiny, Zakarpatí a mnozí jsou dokonce občané jiného státu EU. Právně na nic nemají v Česku nárok, ale zkouší to, doma žijí v horších podmínkách. Přivezou sebou i děti. Příspěvek 5000 Kč za dítě naštve řadu lidí. Přijíždí do země, která nastavila rychlý, funkční a neuváženě rozdávačný systém. Některé neziskovky je pak odvážejí do Německa (už na 500), kde ale nemají volný pohyb. Vláda konečně zpřísni pravidla a udělá pořádek pro jejich dočasnou ochranu a přehled kde ti lidé vlastně jsou. Moc tomu nevěřím. Postarat se o ně vhodněji umí romské organizace. Dosud k ním byli obezřetní, až zděšeni. Kuba to správně pojmenoval.

2 1
možnosti
LJ

Každého jistě potěší, že se o ně starají romské organizace, pane Šmerdo.

Máte nějaké odkazy, kde se tomu tak děje?

Rád bych jim zaslal nějakou finanční podporu.

Děkuji.

0 1
možnosti
LN

Slovák s německo-mongolským jménem píše na český server o ukrajinských uprchlících. To je dokonalý. (neberte to jako kritiku, já jsem dost kosmopolitní)

2 4
možnosti
JP

Na řádově stovky tisíc migrantů nám přispějí (na jak dlouho? odhaduju jednorázově) řádově stovkami milionů korun.

My každému vysolíme 5000 na měsíc.

Takže jeden týden zamázne EU. Když hodně dobře, tak dva.

Fajn. A pak?

8 0
možnosti
LU

To je problém Česka. Ak na to nemáte tak znížte dávky, alebo zrušte.

To nevymyslíš, Česko posiela vlaky autobusy pre utečencov na slovensko-ukrajinské, resp maďarsko-ukrajinské hranice, a teraz zistí, že na to nemá peniaze, a žobre ich od EU;-D;-D;-D

1 2
možnosti
LJ

€€ ČR v průběhu roku 2021 obdržela z rozpočtu EU příjmy ve výši celkem 131,7 mld. Kč a současně odvedla do evropského rozpočtu 66,3 mld. Kč.

Takže příspěvek Bruselu 680 milionů Kč je skutečně významný příspěvek na začlenění osob postižených nacionálním konfliktem. je to téměř setina toho, co do Bruselu odvádíme na blaho evropského národa. Je to téměř 1,25% toho, kolik údajně bude stát pomoc válečným uprchlíků!

Je nutno si této bezprecedentní pomoci vážit

Kdo jiný, když ne my? Kdy jindy, když ne teď může podpořit naše tradiční přátele?!

1 4
možnosti
LC

Nečekejte, že za nás bude Brusel všechno platit.

0 0
možnosti
JL

J61o11s23e84f 75L79a94n83z

19. 5. 2022 22:25

A čímpak za ty mrzké groše budeme zavázáni ?

6 0
možnosti
JS

Budeme solidární v přijímání těch druhých, co vozí přes moře unijní převadeči Frontexu. Evropa rychle končí v podobě, jak jsme jí před pár lety znali.

5 1
možnosti