Michaela Beránková

Michaela Beránková - Michaela Beránková z Prahy zahynula loni v prosinci na jihothajském ostrově Phi Phi. | foto: MF DNES

V Thajsku identifikovali další českou oběť tsunami

  • 23
Pětadvacetiletá Michaela Beránková z Prahy je další českou obětí loňského prosincového tsunami, jejíž tělo bylo v těchto dnech identifikováno – podle otisků prstů. MF DNES to zjistila z důvěryhodných zdrojů.

VŠE O KATASTROFĚ
články | fotografie
konta | krizové linky

Posledním naším občanem, jehož osud nebyl ještě definitivně objasněn, je tak Vladimír Manďák mladší z Kroměříže, který přišel o život v thajské oblasti Khao Lak společně se svými rodiči.

Beránková byla v době pohromy se svým přítelem Jakubem Dosoudilem na jihothajském ostrově Phi Phi. Tato oblast patřila v Thajsku k místům, která byla katastrofou zasažena nejvíce.

Beránková společně s přítelem pracovala v pražské firmě Cleverlance. Dosoudil byl pohřben v Česku počátkem dubna.

Celkem při tsunami zahynulo osm Čechů. Z toho sedm v Thajsku a jedna starší paní na Srí Lance. V Thajsku zemřel i jeden Čechošvýcar, který měl náš pas, ale úřady jej do statistiky obětí nepočítají.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video