Dětský web Alík.cz

Dětský web Alík.cz | foto: www.alik.cz

UNICEF ocenil server Alík.cz za pomoc dětem

Dětský server Alík.cz z rodiny iDNES.cz získal certifikát UNICEF za významnou pomoc ve prospěch dětí. "Moc si toho vážíme," okomentovala ocenění projektová manažerka serveru Radka Páleníková. UNICEF oceňuje své partnery každý rok za různé formy spolupráce.

"Výbor vždy vybere ze spolupracujících organizací a partnerů a ocení různé formy spolupráce. Certifikát tak mohou partneři získat například za poskytnutí prostor nebo uspořádání sbírky," vysvětlila Páleníková.

"Každý pomáhá podle svých možností a žádná pomoc není malá," uvedla výkonná ředitelka Českého výboru pro UNICEF, Pavla Gomba.

Certifikát, který obdržel server Alík.cz od Českého výboru pro UNICEF.

Server Alík.cz je s téměř devadesáti tisíci uživateli jedničkou mezi českými dětskými weby. Existuje už deset let a za tu dobu se z webu pro nejmenší stal oblíbenou stránkou i starších dětí a mládeže, kteří se mohou stát i spolutvůrci. A také toho pilně využívají, každý měsíc vyjde na padesát jejich článků.

"Děti se zamýšlejí nad závažnými sociálními problémy, mezi které patří například rozvod, ztráta blízké osoby, šikana či vztah k postiženým kamarádům. Každý takový zveřejněný článek vyvolá u dětí velmi bouřlivou diskusi," doplnila Páleníková s tím, že právě způsob podání těchto témat dětem je důvod, proč si Alík.cz certifikát vysloužil.

www.alik.cz

Alík.cz přináší dětem zábavu, rady a ponaučení. Pro nejmladší jsou tu připraveny omalovánky, hry, hádanky a pohádky. Starší děti se seznamují a baví s kamarády v klubovnách, dozvídají se zajímavosti nebo si píší ve speciální poště. K dispozici je pro ně i poradna, kde na jejich dotazy odpovídá tým odborníků.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Témata: Bossing, rodina, UNICEF

Video