Diskuze

Bývalý utečenecký tábor se mění v ghetto, lidé z okolí si zoufají

V Červeném Újezdu na Teplicku to vře. Obyvatelé obce si stěžují, že majitel bývalého uprchlického tábora stěhuje do areálu nepřizpůsobivé lidi a propuštěné vězně. Starostka Jana Syslová tvrdí, že kvůli tomu v obci narostla kriminalita a žádá o pomoc policii i vedení kraje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Červený Újezd žádá pomoc státu? Od státu se dozví pouze to že jsou rasisté!!!

1 0
možnosti
Foto

Sedm rodin,devadesat lidi?

3 1
možnosti
PD

Dobý postřeh, popisek k fotografii je vůbec novinářský skvost,...devadesát lidí, z toho sedm romských rodin,.. Myslím, že už ten popisek je rasistický, výstižnější je napsat, že tam bydlí "devadesát cikánů". A to je na tak malé obce v okolí pořádná darda.

2 0
možnosti
PV

tak Pecina teď na ct24 nastínil řešení "romského problému" - víc asistentů, víc neziskovek, víc peněz pro neziskovky, víc pracovních míst pro cigány (zřejmě na úkor majority), víc policistů proti nespokojeným čechům, víc center pro cigány - to vše samozřejmě z daní občanů (kteří jsou zatím pořád tak důvěřiví, že ty daně platí)................. a ještě máme slib tupého mluvčího z Přednádraží, že cigánská "společnost" omezí narkotika 8-o;-€     RvRv[>-]RvRv

12 1
možnosti
PV

" V bývalém utečeneckém táboře Červený Újezd dnes bydlí devadesát lidí, z toho sedm romských rodin." ;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

8 0
možnosti
PK

Milý autore!

Vy asi v redakci příliš dlouho nepracujete že (a možná již ani nebudete)! Copak jste neprošel školením, že některá slova, zejména označující jistou etnickou skupinu, se zkrátka nesmí používat??? Co na tom, že je to pravda, ale označení rom, či dokonce cikán, jsou zkrátka tabu!!!

S přimhouřenýma očima ještě tak nepřizpůsobiví (to jsou hlavně bílí, že), ale konkrétně pojmenovat bylo prostě naposledy!

Vždyť tady máme nádherné eufemismy, jako např. mladíci, že! Takže jej příště laskavě použijte!

Rázem totiž celý článek vyzní úplně jinak - tak nějak optimističtěji!

A to ještě uvidíte, až se toto vaše pochybení dozví duo š+š (šimůnková + šimáček) - to bude teprve tóčo! Myslím, že i míra brož (konexe), si vás vezme hezky do parády! V každém případě, s honorářem za tento rasistický pasvil rozhodně nepočítejte!!!

4 0
možnosti

I21v71a61n 62Š96o23u36t76a

28. 8. 2013 23:30

Eště že nemáme toho cenzůru.

0 0
možnosti
RR

Podnikání po češku. Skoupit objekty jedno v jakém stavu a nabídnout bydlení nebožákům za vysoký peníz který stejně platí stát. Jak jednoduché že ?

7 1
možnosti
PV

a proč tam ti nebožáci teda bydlí? proč si nepronajmou byt nebo na hypotéku nepostaví barák.....jako všichni obyvatelé čr?

0 0
možnosti
JF

J65i84ř23i 40F91o59j73t

28. 8. 2013 15:46

Měl by přijet někdo z těch organizací co chrání cikány, aby místním občanům vysvětlil že se mají k cikánům chovat shovívavě ne je vyhánět ze svých zahrad a domů.

7 0
možnosti
AA

Kam cikánská noha vstoupí,tam sto let tráva neroste

6 1
možnosti
LP

naštěstí u nás tzv. cikáni nežijí, ale pouze Romové pokojní a pracovití. Prý v cizině ale cikání žijí. 

cigán slovensky -- Zigeuner německy,

zingaro italsky -- cigano portugalsky

tsigane nebo také gitane francouzsky -- Циганин / ciganin bulharsky

τσιγγάνος řecky -- cygan polsky

ţigan rumunsky  -- Цыган / cygan rusky циган / cyhan ukrajinsky -- циган / cigan srbsky cigány maďarsky -- çingene turecky čigāns lotyšsky -- čigonas litevsky gypsy – anglicky  --- gitana- španělsky

1 0
možnosti
LP

momentálně žije sedm romských rodin - no tak to tam bude asi vše v pořádku. Aby Romové dělali nepořádek to přece není možné. I přepadové oddíly police ČR chrání tyto vzorné občany

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
PN

To chce psa, který to vyresi az do konce.

7 1
možnosti