Diskuze

Stát vybral místa pro jaderný odpad

Správa úložišť radioaktivních odpadů vybrala okruh šesti "finalistů", kteří se střetnou o nechtěnou stavbu - podzemní úložiště radioaktivních materiálů z Temelína. Obrovský komplex vyroste za desítky let v podzemí u jedné z vybraných obcí. Jejich obyvatelé proti tomu už dnes protestují a píší petice.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petr

27. 4. 2003 20:48
Odpad rozhodně ne!
 Jaderný odpad do Blatna!to asi nepůjde,to nedovolíme!!!
0 0
možnosti

jon

27. 4. 2003 20:55
Re: Odpad rozhodně ne!
0 0
možnosti

jouda

27. 4. 2003 10:55
souhlas s wendou
Naprosta pravda. Dnes se stava radioaktivita cilem honu na carodejnice. Je demonizovana a zatracovana a siri se o ni spousta nesmyslu, kterym kde kdo veri. A oficialni media to jeste podporuji. Nikdo ale nerekl, co bude dal s energetickou krizi, ktera tu uz je a s ubytkem fosilnich paliv se pomalu zvysuje. Nahradit soucasne zdroje energie tzv. obnoviteknymi zdroji je naprosto nerealne a jedna se o demagogii tzv. ekologu.
0 0
možnosti

Krakonos CDN

27. 4. 2003 5:10
Pro vsecny ekoteroristy na celym svete
nevite nic vo photosynthesis physics physiography  physiology  phylogenesis  phylogeny  phylogenetic  phisiologically  phytogenesis  phytogeny  phytogeography  phytology  phytophagous a to je vsechna veda pro zdravou nasi planetu tkzv.ekosystem aby i vase deti meli v budoucnosti dobrou PHYSIQUE.  A muzete zvatlat vo zelenejch ,  UCENCI  !!!!
0 0
možnosti

sowa

26. 4. 2003 17:21
příspěvek zrušen
(Příspěvek byl zrušen redakcí )
0 0
možnosti

Vobe

26. 4. 2003 22:29
Re: Fandim ....
Jo s ekology take souhlsim, ale rozhodne netvrdim, ze Temelin je prebytecnej. Je skutecnosti, a s tim se asi ty receny ekologu budes muset smirit, ze JETE nahrazuje svym vykonem tepelne elektrarny, ktere se vyrazuji z provozu. Nesouhlasim s jadernymi ulozisti, jaderny odpad se da znovu zpracovat a pouzit, presto si mylsim, ze jaderne elektrarny jsou mnohem mene ekologicky skodlive nez ony tepelne, ktere se odstavuji.
0 0
možnosti

Kyklop

26. 4. 2003 9:17
Strach
Ekoaktivisté šíří paniku a převším strach, obcházejí zmíněné obce a v podstatě nědělají nic jiného, než že na vymyšlených argumentech šíří mezi obyvatelstvem hrůzu a strach z jaderného úložiště. Ono tuto činnost mají přímo v jejich kampaních. Vlastně je to šíření poplašných zpráv, a zdá se, že vesnickému lidu se dá nakukat cokoliv, když u nás může kdokoliv přijít kamkoliv se slovy : " já jsem ekolog a kdo je víc ?", to pak asi budem bez úložiště.
0 0
možnosti

Wenda

26. 4. 2003 15:17
Re: Strach
Sice se mi nelibi poznamka tykajici se "vesnickeho lidu", ale jinak souhlasim. V poslednich letech je "ekologu" jak much kolem hnoje. Poznaji se lehce...ekologicke problemy vidi vsude, ale rozumne reseni z nich nevypadne. Krom toho jsou jejich kampane casto dost ucelove vedene a s fakty temer nesouvisejici. Az je mi lito te male skupinky Ekologu, ktera to mysli vazne a snazi se to konstruktivne resit.
Tim jsem samozrejme nechtel zlehcovat rany, ktere jsme prirode ustedrili...a casto v tom vesele pokracujeme. Jaderne elektrarny nejsou podle me zdaleka tou nejvetsi hrozbou. Spise to vypada, ze se "ekologove" vice boji o sebe, nez o prirodu. Ta se s takovymi drobnostmi vyrovna mnohem snaze, nez napr. s vykacenim Amazonie (ale i to by dala casem dohromady, kdybychom se ji do toho porad nepletli :o)) Dnes ale staci kdekoli rici "radioaktivita" a vsichni se muzou zblaznit. A pritom je to (v urcite mire) prirozena vec, i kdyz schopnymi lidmi drobet demonizovana. To zde ale nema smysl rozebirat. Dnes je proste takova moda.
Nevim, v jake fazi rozpracovani je projekt mezinarodniho uloziste, ale rozhodne to zni zajimave a nebylo by ke skode se na tom pripadne taky trochu prizivit.  Pak je to jeste otazka dlouhodobeho "najmu".
PS: Ekologove maji muj obdiv, "ekologove" az tahnou.
0 0
možnosti

Johan

26. 4. 2003 9:07
Jo ekologové?
Ekologové ať jdou laskavě "někam" ... Nebo budeme za pár let topit s nima. Stejně jim nejde o přírodu, peníze na jejich kampaně a tím i n a živobytí jsou až na prvním místě. Jinak by museli jít něco dělat, a to při pohledu na lidské schránky mnohých "ekologů" je velmi nepravděpodobné.
0 0
možnosti

Tomas

26. 4. 2003 8:40
Jasne, zastavme jaderne elektrarny...
... a dal spalujme uhli a ropu - vzdyt te je prece spousta vydrzi navzdycky a stejne se k nicemu lepsimu neda pouzit ze.... Me tyhle ekoteroristi vazne udivuji svoji nevycerpatelnou blbosti a zatemenosti mozku. Bohuzel ani uhli ani ropa natolik nevycerpatelna (na rozdil od jejich blbosti) neni. A pohadky o tom jak nam solarni energie nahradi vsechny elektrarny.... to je hezke povidani tak pro deti materskou skolkou povinne. Jaderna energetika je mnohem cistejsi a ekologictejsi nez uhelna. Navic uhli i ropa se daji pouzit MNOHEM rozumeji nez je bohapuste palit. Za to nam budou nasi potomci na teto planete jeste hodne nadavat ze jsme neco tak vzacneho spalovali jak nejaci barbari i kdyz uz pres 50 let jsme meli technologii jak "topit" uranem.  Termonuklearni fuze tu asi vsas pouzitelna nebude... Takze mili "zeleni" co REALNE navrhujete az dojde uhli a ropa a nebude zatim nic jineho? Vazne slapat na kole s dynamem? Nebo si dat na zahradku solarni clanky a moct si svitit jednou zarovkou par dni v roce kdy je v CR dostatek slunecniho zareni?
0 0
možnosti

albrs

26. 4. 2003 1:50
2065?
Kdo z nas tu bude tak dlouho...
0 0
možnosti

mazanov

28. 4. 2003 7:49
Re: 2065?
Naše děti.
0 0
možnosti

Cestovatel

25. 4. 2003 22:35
Jen tak mezi námi
za cca 300 let se budou o toto naleziště vést válka.....Nevěříte? Já to viděl......Nebo vlastně ne. Tady se to nesmí říkat, ale po těch třech zlatých mocích... Já vám dobře radím...všechno k sobě a dobře zamknout.....a hibernovat...zlatej důl hadra....
0 0
možnosti

German Fritz

25. 4. 2003 22:50
Re: Jen tak mezi námi
Ja furt šíkat, ten čech byt lakomec!, fón mít móc, móc a móóóc jadrovej fótpat z ten elekrarna, ale nedat, nedat a nedat!
0 0
možnosti

ALÍ HASAN MADŽÍD RAZÚKÍ GHAFAR SULAJMÁN MADŽÍD TIKRÍTÍ (Generálporučík, velitel letectva,předseda vý

25. 4. 2003 21:33
..
mam lopatku
0 0
možnosti