Semafor na přechodu pro chodce

Semafor na přechodu pro chodce | foto: Profimedia.cz

Softwarová chyba semaforů uvěznila řidiče v kolonách

  • 93
Závada počítačového programu zavinila v metropoli dlouhé kolony. Semafory v Praze 1, 2, 3 a 10 totiž i ráno zůstaly v nočním režimu. Kvůli tomu se ucpala Severojižní magistrála nebo například ulice Ječná, Žitná, Vinohradská. Závada byla odstraněna krátce před devátou hodinou.

"Semafory se vždy mezi šestou a sedmou hodinou ranní, podle toho, jak jsou nastaveny, přepnou z nočního do denního režimu. Došlo ale k výpadku softwaru, který řídí některé křižovatky a semafory na nich nepřepnuly," řekla iDNES.cz mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Postiženy byly podle policie hlavní tahy Prahou. "Korunní, Vinohradská, Legerova," uvedla policejní mluvčí několik případů.

"Na magistrále ve směru do centra stála kolona až na Nuselský most, přitom se po projetí ukázalo, že nikde není žádná nehoda, která by ji zavinila," potvrdil iDNES.cz jeden z řidičů.

"Kolony se už rozjíždí, závada byla před několika minutami odstraněna," uvedla v devět hodin mluvčí Miklíková. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video