Diskuze

KOMENTÁŘ: Sobotka je v pasti. Tedy pokud není větší hráč, než jsme mysleli

Co udělá premiér Bohuslav Sobotka, pokud Andrej Babiš do konce dubna nevysvětlí své obchodní transakce? Moc možností nemá, pravděpodobně se nestane nic, zamýšlí se ve své glose komentátor MF DNES Miroslav Korecký.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

P21a41u61l 34J68a62r91o25s

17. 3. 2017 14:32

Co by mohl Sobotka udelat..Trefi ho slak,ze nema tolik penez,jak Babis;-D

1 0
možnosti
OJ

Babiš využil co mu zákon umožnil. Tečka. jako každý podnikatel. Chyba jde za tím, kdo tak špatný zákon připravil. A to byl kalousek. ten s korunovými dluhopisy z nějakého důvodu přišel. A navíc jsou teď hoši PROTI dodatečnému doplacení daně z těchto korunových dluhopisů. proč asi? Že by se to nelíbilo hochum, kterým Kalousek na míru zákon vytvořil?

---

PS: Babiše jsem nevolil a volit nebudu.

3 3
možnosti

Tady už se nejedná pouze o korunové dluhopisy. Pokud Babiš své firmě prodal akcie jiné své firmy za 500 milionů a ta je pak obratem prodala za 20 milionů, tak se může jednat o trestný čin porušení povinností při správě cizího majetku (tunelování) nebo o daňový únik (protože kdyby si Babiš tu částku vyplatil jako dividendu, musel by ji zdanit). Dále pak Babiš přinal do roku 2007 příjmy pouze v řádech desítek milionů. V tom případě vůbec není jasné, kde vzal na nákup akcií Agrofertu. Ještě v roce 2000 vystupoval jako minoritní vlastník s 20 % akcií. V roce 2002 už vystupoval jako jediný vlastník. Firma tehdy měla miliardovou hodnotu. Kde tedy vzal peníze na nákup zbytku akcií, jestliže přiznal, že si v té době vydělal pouze desítky milionů?

2 1
možnosti
JL

Alexandr Mitrofanov:

"Babiš láme pravidla, která mu ukládá ústava. Sází, zdá se, na mizerné právní povědomí svých příznivců, pro něž jsou věci jako demokratické základy společnosti v lepším případě španělská vesnice, v horším plevel, který vůdce za pomoci jejich volebních hlasů vypleje. Babiš provokuje a spoléhá na to, že ho Sobotka pro hrubé a demonstrativní porušení ústavních pravidel z vlády vyhodí, jakmile skončí lhůta daná Poslaneckou sněmovnou. Premiér zatím tuto možnost nepotvrdil. Babiš se těší na to, jak potom v kampani vypne demokratické brzdy úplně – a věří, že zvítězí."

1 0
možnosti
JF

J72i43ř69í 70F34o27g48e69l

17. 3. 2017 7:25

Jó, už Marika zpívala:

Keď chlapci sú v pasci......:-P

Koalice Kalousek Sobotka smrdí na tisíc honů. Další oposmlouva na obzoru?

2 0
možnosti
MK

jsem obycejny chlap, ale koho mam volit? drive asi tak pred deseti lety, jsem sympatizoval cssd proc? Nemela skandaly. Pak prisel Gross, rath a ted jsem z nich zhnusen. Koho volit? ods a top09 neoplyva lidma kterych si vazim. Posloucham, ctu a nestacim se divit, jaka kampan se vede proti Babisovi a Zemanovi. Ma to za nasledek, že se mi libi Babis i Zeman - asi je budu volit i kdyz vim ze maji chyby, ale jsou pro me o zridu lepsi nez ostatni

7 3
možnosti
PN

P22e78t75r 11N35o27v53á60k

17. 3. 2017 5:20

Pokud jste volil ČSSD před deseti léty, kdy byla známa minimálně nečinnost této strany při privatizačních kouzlech s MUS, OKD a dalšími společnostmi, tak není překvapením, že budete volit další "kouzelníky" v osobách Zemana a Babiše.

1 1
možnosti

sobotka je totální slaboch-jak doma ,tak v EU-nic nepodnikne,protože baží po moci a nic jiného neumíRv

1 0
možnosti
MV

To už není bažení po moci. Jen snaha zajistit si na pár dalších let pohodlné slušně placené místo bez nutnosti nějak moc pracovat.

1 0
možnosti
KP

Zuzana Kubátová a Aleš Černý, to jsou jiní borci, nežli redaktor Korecký.

0 0
možnosti
TM

Sobotka a Kalousek jsou ti praví bojovníci proti "čachrům", z jejich úst má vše takovou zvláštní příchut, jsou to falešné výkřiky falešných darmojedů.

O Babišovi taky nemám žádné kladné mínění, ale tihle dva z toho dělají frašku

7 1
možnosti

A není to jedno? V tomhle případě účel světí prostředky. Pokud Babiš Sobotkovi s Kalouskem zvládne v odvetě něco dokázat a půjdou oprávněně do lochu všichni tři, potom všechno nejlepší Česká republiko :-)

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 5
možnosti
Foto

J71i84r44k40a 57H27o38n47c69ů

16. 3. 2017 22:52

Vaše poslední věta je platná už hodně století.

1 0
možnosti
LB

Sobotka to ňák doklepe do voleb - a po nich rychle skončí !!

2 2
možnosti