Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Reportáž skončila 2. 12. 2010 20:04

Česko pokrývá další bílá peřina, napadnout má až 15 centimetrů

Zdroj: zpravodajové iDNES.cz a MF DNES, agentura ČTK

21:10
Jihomoravský kraj
Mezi Rousínovem a Slavkovem u Brna je uzavřena "stará silnice". Důvodem jsou auta která uvázla v závějích.
21:05
Plzeňský kraj
Silnice I/22 ve Kdyni na Domažlicku není protažená. Podle policie je téměř neprůjezdná.
20:56
Praha
Pro kamiony je na Pražském okruhu uzavřen Cholupický tunel ve směru do dálnice D1 k dálnici D5. "Hrozí, že by nevyjely stoupání za tunelem. Dopravní policisté je proto odstavují. Podobná situace je také na ulici K Barrandovu," řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková. Kolony stojí v Kbelské a Kolbenově ve směru na Prosek, V Ječné, a na řadě dalších míst v Praze.
  • Kolona v Hradecké ulici v Brně. (1. prosince 2010)

    Kolona v Hradecké ulici v Brně. (1. prosince 2010) / Autor: Radek Miča, MAFRA

20:54
Moravskoslezský kraj
Na silnici číslo 485 u obce Jeseník nad Odrou na Novojičínsku uvázl autobus na zledovatělé vozovce. Komunikace je částěčně neprůjezdná.
20:44
Olomoucký kraj
Dopravu na celém území Olomouckého kraje komplikuje husté sněžení. Vrstva nového sněhu leží na všech silnicích a situaci zhoršil i silný vítr, který na některých místech lámal větve stromů. Tvoří se i sněhové jazyky a závěje. Ti motoristům radí, aby v případě, že nemusí, raději nevyjížděli.
20:43
Liberecký kraj
Dopravu v Libereckém kraji komplikuje sníh a náledí. Problémy jsou hlášeny hlavně na Českolipsku, kde se na hlavních silnicích I/9 a I/13 tvoří náledí a sněhové jazyky a na silnicích se tvoří dlouhé kolony. Problémy mají desítky kamionů, které uvízly na silnicích.
20:34
"Vypadá to hodně špatně. Řekl bych, že doprava zkolabovala," řekl ČTK dispečer silničních dopravních informací v Praze.
  • Lidé se ve Staměřicích na Přerovsku zápasí se silným větrem a hustým sněžením. (1. prosince 2010)

    Lidé se ve Staměřicích na Přerovsku zápasí se silným větrem a hustým sněžením. (1. prosince 2010) / Autor: Luděk Peřina, MAFRA

20:32
Královéhradecký kraj
Silnici Roudnice - Křižlice v Krkonoších uzavřely popadané stromy. Jejich odklízení ja plánováno až na zítřejší dopoledne.
20:30
Plzeňský kraj
Pro kamiony je podle silničářů nesjízdná silnice z Plzně na Most v serpentinách u Plas.
20:30
Jihomoravský kraj
Autobusy brněnské hromadné dopravy jedoucí do Soběšic a Útěchova uvázly v kolonách. Lidé, kteří nechali v Brně auta a spolehli se na MHD, tam stojí nebo jdou lesem pěšky
20:28
Na silnici mezi Ořechovem a Syrovicemi na Brněnsku leží až metr navátého sněhu. Cesta je neprůjezdná.
  • Nehoda autobusu a čtyř osobních aut v ulici Na Strži v Praze

    Nehoda autobusu a čtyř osobních aut v ulici Na Strži v Praze / Autor: Jiří Meixner, iDNES.cz

20:19
Praha
V Praze se vytvořila ledovka v ulici Pod Královkou mezi Patočkovou a Bělohorskou. Ve směru do centra je nesjízdná, tvoří se kolony.
20:17
Moravskoslezský kraj
Na silnici I/11 u Velké Polomy na Ostravsku za pálenicí až po Josefovský kopec stojí v obou směrech kamiony. Silnice je neprůjezdná, na místě je policie.
20:16
Praha
V ulici K Barrandovu v Praze ve směru na Plzeň stojí dva kamiony. Nevyjedou do kopce na namrzlé vozovce a blokují pravý jízdní pru
20:13
Pardubický kraj
Vy vyšších polohách Pardubického kraje se tvoří sněhové jazyky. Týká se to například Chrudimska, Orlickoústecka a Poličska. Někde je také velmi špatná viditelnost, kterou silničáři označují jako bílá tma. "Řidiči by měli být při průjezdu těmito úseky velmi opatrní," řekl Marián Cvrkal ze Správy a údržby silnic.
  • Sníh v centru Brna. (1. prosince 2010)

    Sníh v centru Brna. (1. prosince 2010) / Autor: Otto Ballon Mierny, MAFRA

20:11
Středočeský kraj
Mluvčí kladenské policie vyzvala řidiče, aby zítra nevyjížděli autem. Už nyní doprava ve městě kolabuje a sypače mají problémy dostat se z kolon.
20:10
Pardubický kraj
Mezi Moravskou Třebovou a Mohelnicí na hlavním tahu z Pardubického kraje na Moravu je uzavřený desetikilometrový úsek silnice R 35. Hasiči tam vyprošťují kamiony a silničáři potom silnici vyčistí od sněhu. Kamiony nyní blokují mohelnický kopec. Silnice by měla být průjezdná po deváté hodině večerní.
20:09
Královéhradecký kraj
Jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů z Náchodska a Trutnovska likvidovaly za poslední tři hodiny nejméně deset stromů, které zatarasily ulice či silnice. V Hálkově ulici jeden odpoledne zasáhl i auto, naštěstí nikoho nezranil
20:03
Plzeňský kraj
Kamiony zablokovaly křižovatku Rokycanské a Dítětovy ulice v Plzni. Řidiči vyjídějící z Plzně na Prahu tak stojí.
  • Sněhová kalamita zpozdila vlaky v Brně, cestující uvízli na nádraží. (1. prosince 2010)

    Sněhová kalamita zpozdila vlaky v Brně, cestující uvízli na nádraží. (1. prosince 2010) / Autor: Otto Ballon Mierny, MAFRA

20:02
Pardubický kraj
Na silnici I/11 z Jablonného nad Orlicí směr na Červenou Vodu se v místech na Suchém Vrchu tvoří sněhové jazyky. Navátý sníh vytváří až půlmetrové závěje.
zpravodaj Zprávy zpravy.idnes.cz domaci Domácí ON-LINE: Doprava po celém Česku kolabuje, řidiči kvůli sněhu bourají http://zpravy.idnes.cz/on-line-doprava-po-celem-cesku-kolabuje-ridici-kvuli-snehu-bouraji-1cz-/domaci.asp?c=A101202_064208_domaci_cen 2010-12-02T06:42:09.160 Příval nového sněhu komplikuje dopravu v celém Česku. Dálnici na Rozvadov uzavřely u Plzně nehody kamionů, MHD v řadě měst nejezdí dle jízdních řádů. V Praze na Výtoni řeší dopravní podnik strženou trolej. Pražské letiště Ruzyně obnovilo provoz, komplikace ale neustávají. V noci ze středy na čtvrtek napadlo v průměru 15 centimetrů nového sněhu. http://i.idnes.cz/10/121/superfototyp/ABR3785ca_212551_1122331.jpg Nehoda na dálnici D8 ve směru na Teplice. (1. prosince 2010) V101202_041210_tv-zpravy_jda A101202_064208_domaci_cen

Nepřehlédněte

Předpověď počasí Aktuální předpověď počasí:
pocasi.idnes.cz
Předpověď počasí


Dopravní servis / doprava.idnes.cz