Končící ministryně obrany Karla Šlechtová (ANO) se zúčastnila 23. června 2018...

Končící ministryně obrany Karla Šlechtová (ANO) se zúčastnila 23. června 2018 Dne pozemního vojska Bahna u Strašic na Rokycansku. | foto: ČTK

Šlechtová se loučila s vojáky s nábojnicí na krku, vylezla na tank

  • 257
Ministryně obrany Karla Šlechtová se na sobotních Bahnech v Brdech rozloučila s vojáky. Na Twitteru jim posléze poděkovala za podporu. „Ani jsem v době mediálního lynče nevěděla, že za mnou tolik stojíte. Hodně to pro mě znamená,“ napsala politička.

Šlechtová, která na armádní cvičiště Zadní Bahna v Brdech u Strašic na Rokycansku dorazila v maskáčové čepici s nápisem „ministryně obrany“ či přívěskem v podobě nábojnice, se fotila s vojáky i svými fanoušky. Vylezla také na tank.

„Je to moje poslední akce končícího ministra obrany ČR v demisi. Při této příležitosti bych se s vámi ráda rozloučila. Je zde celá řada vojáků, se kterými jsem za poslední půlrok strávila mnoho času, mnoho hodin papírování, mnoho hodin vymýšlení, co s našimi vrtulníky, co s našimi radary, co s modernizací pandurů a co s našimi tanky. Mohu vás ujistit, že v plánu ministerstva obrany jsou pozemní síly naší prioritou,“ uvedla v tiskové zprávě Šlechtová. 

Na Twitteru posléze poděkovala za pozitivní ohlas a vzkázala, že tolik podporujících slov dlouho neslyšela.

O jejím konci v čele ministerstva obrany média spekulovala několik týdnů, Šlechtová jej potvrdila v pátek po rozhovoru s premiérem Andrejem Babišem. Resort povede dosavadní ministr vnitra Lubomír Metnar. Prezident Miloš Zeman menšinovou vládu ANO a ČSSD podporovanou komunisty jmenuje ve středu ráno.

Na přehlídku historických i současných vojenských operací Bahna dorazily desetitisíce lidí. Návštěvníci mohli vidět průlety stíhaček, výsadku z vrtulníku či zásahovou jednotku policie v akci.

23.června 2018 v 18:54, příspěvek archivován: 25.června 2018 v 09:53

Bahna 2018! Ukazka nasich pozemnich sil. Moc dekuji za mnoho pozitivnich slov a dekuji vojakum za jejich slova. Ani jsem v dobe medialniho lynce nevedela, ze za mnou tolik stojite. Hodne to pro me znamena. Dekuji!! https://t.co/MSYYgMCoL3


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video