Diskuze

Balaš přislíbil miliardy na pomůcky i vysoké školy. Platy učitelů řeší úředníci

Více peněz na nemocenskou či pojistku nebo o třetinu větší rozpočet pro vysoké školy. S těmito záměry seznámil ministr školství Vladimír Balaš školské odbory na jednání tripartity. Zástupci pracovníků ve školství návrhy kvitují, i nadále ale vyčkávají, jak se vláda vypořádá se svým závazkem na 130 procent průměrného platu pro pedagogy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

VŠ zejména v humanitních a sociálně-vědních oborech, trápí podfinancovanost.. to je špatně ?? 8-o

1 3
možnosti
PD

to je v pořádku, politologů a spol tu máme tři zadele ;-)

2 0
možnosti
BP

Hrobník českého školství. Všichni slibují, ale peníze dostane jen ministerstvo války a tam se záhadně rozplynou.

4 1
možnosti
ZB

Mám z toho divný pocit. Veřejné rozpočty jsou v katastrofálním stavu, deficit jak blázen, a ministři pořádají dostihy kolik na co dají miliard. Tady na školství, tam na obranu, lidovci rodinám a matkám samoživitelkám. Nikdo z nich o šetření nemluví ani náznakem. Jenom se zatnul tipec důchodcům.

7 1
možnosti
LB

Vláda Petra Fialy podvedla své voliče, nesplnila jediné své sliby a předvolební prohlášení. Vláda Petra Fialy podvedla i všechny ostatní občany. Nechápu lidi, co si volí do čela vlády podvodníky a lháře, pokud jste jim vhodili svůj hlas, tak si teď nestěžujte, příště buď zvolte stranu, která tu bude pro české občany a pokud vás bude zase svrbět ruka, jděte raději na velkou a svůj hlas zhodnoťte lépe a užitečněji.

3 1
možnosti
HF

H82o35n64z49a 67F23á57t14o38r

13. 3. 2023 18:46

On je spíš problém, na co se peníze dávají, než že by jich bylo málo. Když chci blbé pravítko na tabuli za šest stovek nebo pár siloměrů, tak je to leckdy problém, ale počítače jakoby se rozhazovaly plnými hrstmi. A nedá se s tím hnout, protože ouřadové rozhodli, že prý bude "digitalizace" výuky. Ale nikdo mi nevymluví, že lepší než deset programů na tabletech, je ukázka na reálných předmětech.

4 0
možnosti
Foto

Miliardy na pomůcky nejsou třeba. Zvyšte učitelům platy, ať mohou v klidu, kvalitně přednášet. Učitel je klíčový, pomůcka ne. Ach jo,... to je zase ministr.

1 0
možnosti
Foto

Co chtějí modernizovat, když z platu docenta s 20 lety praxe v Praze nelze uživit manželku (pracující) a 2 děti ? Místo modernizace a zkvalitnění výuky se pak musí řešit další zdroj příjmů ...

7 0
možnosti
Foto

"Sliby se slibují, blázni se raduji.." .. asi tak ...

Balaš - slibotechna, Fiala mistr slibu na entou....Hlavně nechť vysílá signály k lidu....

5 0
možnosti
PD

P97e20t92r 44D67o29k12t72o27r

13. 3. 2023 18:11

Například šéf ODS Petr Fiala v listopadu 2019 napsal na svůj Facebook: „Požadujeme zvýšení platů učitelů na 150 % průměrné mzdy. Učitelé potřebují skutečné peníze, za prázdné sliby Andreje Babiše si nic nekoupí.“

Tyhle sliby je potřeba Fialkovi neustále připomínat, on už toho nasliboval tolik včetně těch 40.000 nových bytů ročně ;-D;-D a pak sestaví vládu a dá tam takové oborníky, jako je Balaš a jak se jmenuje ten na zemědělství? Nekňuba??;-)

NJN, lidi chtěli změnu:-/

11 1
možnosti
Foto

Petře český lid se teprve učí žít, je jak hysterická bába. Ječí, protestuje, neví co chce. Bohužel s touto tlupou musíme žít, a dlouhá desetiletí čekat až vyspěje ..jestli vůbec.

1 0
možnosti
OS

O36t55a 27S98u64k

13. 3. 2023 17:51

slibem nezarmoutíš, aneb těch slibů už bylo více než dost ☹

8 0
možnosti