Diskuze

Smrt vzácných šelem: v Česku se tráví a střílejí, terčem jsou i draví ptáci

Jedy, broky, pasti. V české přírodě probíhá nenápadná, ale vleklá válka o přežití. Lovci se pouštějí na vlastní pěst do nezákonného boje se zvířaty, která považují za škodnou, která ale zároveň balancují na tenké hranici mezi existencí a vyhubením.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

Ať si střílí nebo tráví srny nebo divočáky, toho je všude tolik až hrůza. To je ta extrémně přemnožená zvěř. Zajíců bývalo více to je fakt. Tato havěť (srny a divočáci) ničí vše na co přijde. Vlk nebo rys nebo dravý pták mi nijak nikdy neublížil, ale srny a divočáci napáchali velké škody. Myslivost jsem nikdy nechápal a nadřazování zájmů myslivosti nad soukromé vlastnictví nebo ochranu přírody mi též přijde odporné.

0 0
možnosti
PR

P49a83v43e52l 42R72u25s

8. 12. 2020 1:28

"Je vcelku jasné, že hlavní příčinou úbytku rysa u nás je nelegální lov. V hospodách na Šumavě lze potkat mnoho takových lovců,“ myslí si Stýblo.

Ten Stýblo je nemocný na hlavu? On si myslí, že lovci rysů chodí do hospod?

0 1
možnosti
DN

Prečo by tam nechodili, Američanúm a lovcúm rysú nenalévají?

0 0
možnosti
Foto

Pozůstatky z komunismu. Až ti lidé umřou, snad bude klid. Jsou divní. Mají zášť, nebo si tím zvedají adrenalin. Nebo jsou prostě hloupí.

2 1
možnosti
VB

Jak se pozná otrávená návnada? Našel jsem před 2 dny v sadu pohozené 3 zajíce a máme zde luňáky. Takže buď to byl uvědomělý myslivec krmící dravce nebo travič.

Kam se ten jed dává a jde to nějak poznat?

0 0
možnosti
PH

Zkuste oslovit veterináře, ten by to měl poznat

0 0
možnosti
VN

Problém je v tom, že ochránci adorují pouze šelmy. Už ten titulek: Smrt vzácných šelem. Ale že u nás je na vyhynutí mnoho druhů drobné zvěře, která je potravou pro tyto dravce , to ochránce nezajímá. Přitom v zdravém prostředí by na jednoho dravce mělo připadat desítky, i stovky drobných zvířat. Že tu tyto zvířata nejsou, není vinou lovců, to je vinou celkového přístupu k životnímu prostředí. Pak se ale není možné divit mylivcum, že likvidují dravce, protože dravci likvidují zbytky drobné zvěře.

Je třeba rovnováhu v přírodě. Není drobná zvěř, ale my nesmyslně chráníme dravce, který je až na vrcholu potravního řetězce a kromě člověka nemá žádného přirozeného nepřítele.

2 4
možnosti
DN

Aké drobné zvieratá máte na mysli, snáď myši? Tie sú totiž hlavnou potravou dravcov a tie sú aj vďaka skvelým poľovníkom, čo tak veľmi chránia prírodu, (ale predovšetkým svojich "vlastných králikov") premnožené.

Poľnohospodári potom sypú otravu na hlodavce, kde sa len dá a máme tu začarovaný kruh, kde každý trávi každého.

Ja by som dala pokutu za každú otrávenú návnadu rovno poľovníckemu združeniu, ktoré v danej lokalite pôsobí. A zakázala by som lov bažantov, prepelíc a zajacov, keď je ich podľa poľovníkov "tak málo". Mne to vôbec vadiť nebude, keď si nejaký poľovník nepochutí na cudzom.

2 1
možnosti
JV

J31i91r64i 84V47r14a45b64e97c

7. 12. 2020 13:08

V celem civilizovanem svete se priroda a zvirata chrani jen zde ne. Ryby a zver se odporne travi a zabiji ...... Cechum je to fuk.

0 0
možnosti
ZP

Já bych řekl, že likvidace vlků je na medaili a ne na trestní stíhání.

4 5
možnosti
Foto

Volně pobíhající psi také nejsou chránění. Kdo ochrání posledního zajíce nebo koroptev?

1 0
možnosti

Moderní technologie dovedou divy. Už to nebude trvat dlouho a podobní hrdinové budou mít utrum, protože je půjde brzy snadno vystopovat. Satelitní pokrytí a pokrytí drony bude brzy na takové úrovni, že nebudou mít šanci.

1 0
možnosti
JT

J41i97ř62í 55T21o87m18e54š

7. 12. 2020 10:51

Pochybuji, že zrovna toto bude prvotní cíl "velkého bratra", jinak nic proti sledování.... zločinců.

1 0
možnosti