Diskuze

Manželka i samaritánka. Spisovatelka Svobodová zachytila ženu přelomu století

Přestože na ni česká literatura po století takřka zapomněla, spisovatelka Růžena Svobodová se zapsala do historie čtivými romány s emancipovanými hrdinkami i svou dobrovolnickou činností. Kromě věrného zachycení postavení a života žen na přelomu století v její tvorbě nalezneme i rozsáhlou korespondenci se spisovatelem F. X. Šaldou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EG

Atmosféru uměleckých kruhů, malířů a spisovatelů, včetně Svobodové, Šaldy, Braunerové, Vrchlického, Zeyera pěkně a čtivě popisuje František Kožík v románech Na křídlech větrného mlýna a Neklidné babí léto, jejichž hlavní hrdinkou je Zdenka Braunerová. Svobodová je zde líčena jako nestálá a nevyrovnaná osobnost, která své přátele ráda trápila.

3 0
možnosti
ID

Nekomu proste sex nesedi, to se neda nic delat. Rozhodne maji frigidni lide vyhodu nad sexualnimi maniaky a nejruznejsimi devianty.

4 0
možnosti
Foto

Zda je frigidita, homosexualita a pod. odchylky od normálu výhodou, o tom lze pochybovat. Třeba v politice je zrovna sexuání flexibilita nutná k získání špičkových pozic. Ovšem u mnoha žen cíl světí prostředky, u mužů také dost často.

1 1
možnosti