Diskuze

Proč se jižní Čechy liší? Testovali jsme chytře a jinak, stav je vážný, říká Kuba

S koronavirem se už v Česku setkalo i půl milionu lidí, tvrdí v rozhovoru pro MF DNES lékař a politik Martin Kuba. Své tvrzení zakládá na vlastním testování kolektivní imunity z jižních Čech, které je prý kvůli jiné metodologii přesnější než to vládní ukazující promořenost české společnosti pouze v řádech jednotek promile.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Predstavte si, ze dovolenou si neurcuje zamestnanec.

0 0
možnosti

No testy metodou ELISA vám na IgA a ostatní protilátky udělá každá laboratoř v Čechách. Nemyslím si, že k tomu bylo třeba kupovat jakési německé testy, které nejsou o nic lepší.

0 0
možnosti

Ano je to důležitý údaj,ta smrtnost,resp.to,kolik lidí to už prodělalo. Nedává to ale odpověď na zásadní otázku: jaký vliv na to všechno měla přijatá opatření?

A obávám se,že to nezjistíme jinak než řízeným uvolněním těch opatření.

Ale uznávám námitku,že kdybychom věděli to,že např. 8mil.lidi už nemoc v ČR prodělalo,tak by se dalo relativně "bez obav" uvolnit vše..

1 0
možnosti

A kde se ty zpravy objevuji? Jedine, co se da velmi rozporovat, je specifita testu.

0 0
možnosti

V23a26š23e48k 49Ř11í72h88a

17. 5. 2020 13:45

Koukněte se na vyjádření opozice v únoru a pak zjistíte že oni mluví stejně už od doby před krizí.

2 1
možnosti

V77a39š91e40k 31Ř62í55h65a

17. 5. 2020 13:00

Nebudu řešit, kdo co používal pro testování. Více se mi líbí přístup onoho Kraje a to jak si sami fungují. Jak se ukazuje tak kde není ANO, tam se daří komunikovat a spolupracovat a s opozicí. Jen pro Ondráčka Kuba je v opozici. Kraj vede ČSSD nikoli ODS.

0 0
možnosti

Celý problém je právě o tom, co kdo používá k testování, jak testuje a jak (špatně) ten výsledek interpretuje

Ne o tom, kdo je hejtmanem, což mimochodem vím :-)

3 0
možnosti

"Lídr jihočeské ODS, mudr. Kuba, nespokojen s nízkou promořeností čtyř promile naměřenou pro celou republiku, si za svůj kraj udělal vlastní průzkum. Inspirován zubaři, měřil protilátku IgA, v celorepublikovém průzkumu neměřenou. A našel prý víc než 5 % nakažených. Jak je dobrým zvykem, v článku v odkazu není použitý test odkryt.

Budu tedy, milý Watsone, trochu spekulovat. Test je prý z Německa, a měří IgA protilátky. To bude skoro jistě Anti-SARS-CoV-2 ELISA IgA od firmy Euroimmun. A teď ta záhada o poromořeném jihu republiky. Inu, tento test má specificitu cca 90 %. Proto, i když se s covidem skoro žádný Jihočech nepotkal, stejně jako ve zbytku republiky, tak ten test naměří až do 10 % falešně pozitivních výsledků.

...

Edit[16.5.]: Tak jsem spekuloval správně. Mudr. Kuba potvrdil, že použili IgA Elisu firmy Euroimmun (s falešnou pozitivitou cca 10 %). Kuba rovněž potvrdil, že číslo reportované médií, 5 až 10 % je počet pozitivních testů. Z toho plyne, že výsledek z Jihočeského kraje je zcela konsistentní z celorepublikovým výsledkem mizivé promořenosti. Prostě šlo o falešně-pozitivní výsledky. Jak prosté, milý Watsone."

https://cs-cz.facebook.com/jakub.steiner.54/posts/3492883884059075?hc_location=ufi

7 1
možnosti

V55a61š32e12k 36Ř88í61h36a

17. 5. 2020 12:55

Hm hlavně že ten pán ani netuší kdo je hejtmanem jihočeského kraje.

prostě celé je to pěkná blbost. Určitou chybovost kolem 10% mají i vládní testy.

Ale pokud jste četl že se tyto testy používají v Německu, tak vám nemohlo uniknout že i Německá čísla, kterými tak strašil Bureš a jeho propaganda proti pendlerům, byla sprostá vládní lež.

0 6
možnosti
Foto

To je jak určit datum příchodu Cimrmana do Liptákova z přesností +/- 200 let.

4 0
možnosti
Foto

Používali nemecké testy s falešně pozitivní chybovosti až 10% takže jim to tak muselo prostě vyjít.

3 0
možnosti

Novotný má pravdu, že komunisti lžou a ODS by před nimi neměla oni trochu ustupovat, naopak stále zdůrazňovat, jak lžou a koho tady prosazují.

1 1
možnosti

sorry ... ani trochu .....

0 0
možnosti