Rittigovu partnerovi svitla naděje na předčasné propuštění z vězení

  • 6
Podnikatel Petr Kmeť uspěl s žádostí o předčasné propuštění z vězení, kde si odpykává trest za pomoc k vytunelování firmy Oleo Chemical. Rozhodnutí není však pro obchodního partnera lobbisty Iva Rittiga ještě pravomocné.

Bývalý agent Státní bezpečnosti podle soudce splnil všechny zákonné podmínky pro podmíněné propuštění a s ohledem na presumpci neviny nelze přihlížet k tomu, že čelí dalším dvěma obžalobám.

Rittig je v kauze Oleo Chemical nevinný

Státní zástupce proti rozhodnutí ihned podal stížnost. Podnikatel tak prozatím zůstává za mřížemi.

Třiašedesátiletý Kmeť je obžalovaný i v kauze jízdenek pro pražský dopravní podnik. Dnes vyšlo najevo, že se ho týká i obžaloba z několikanásobné zpronevěry, která souvisí s pronájmem prostor v metru. 

Státní zástupce na soudce apeloval, ať muže nepouští na svobodu. „Z trestné činnosti měl nepochybně vysoké zisky. Nelze přehlédnout riziko jeho útěku, má k dispozici enormní finanční prostředky a kontakty,“ varoval.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video