V Praze se zapálil muž

V Praze se zapálil muž - Policisté zabezpečují místo, kde se pravděpodobně zapálil neznámý muž. (13. června 2005) | foto: Michal Šula, MF DNES

Řidič autobusu hasil hořícího muže

  • 3
S šedesáti procenty popáleného těla skončil zhruba třicetiletý muž ve vinohradské nemocnici. Na hořícího muže upozornili pražskou záchrannou službu lidé, kteří ho viděli z okna. Muž se s největší pravděpodobností zapálil sám.

"Zhruba v osmnáct hodin večer v Otakarově ulici v Praze 4 si všiml řidič autobusu muže, který šel s kanystrem někam do křoví," popisuje celou událost policejní mluvčí Eva Brožová. Zanedlouho z křoví vyběhl ten samý muž, ale již hořel.

Řidič autobusu ho začal hasit spolu se záchranáři, kteří již byli na místo přivolaní.

Stav popáleného muže je velmi vážný. "Záchranáři ho okamžitě ve vážném stavu odvezli do nemocnice. Musel být napojen na plicní ventilaci," řekla mluvčí pražské záchranky Simona Cigánková.

Muž se s největší pravděpodobností zapálil sám. Neměl však u sebe žádné doklady, policie tak zatím nezná jeho totožnost.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Témata: Praha

Video