Diskuze

Zákazům navzdory. Hospoda v Praze přivítala štamgasty, zasahovala policie

Pražská restaurace Šeberák se ve čtvrtek otevřela zákazníkům. Úplně jako za časů před koronavirovými opatřeními, nikoliv prodejem přes okénko. Majitel tvrdí, že vláda jen vytváří chaos a současná opatření může zrušit Ústavní soud. Pokud mu podnik úřady zavřou, je připravený zažalovat vládu. Večer na místo vyrazili policisté.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TN

Měly rupnout nervy všem. To by policie nestíhala a nemůžou pokutovat a pozavírat všechny. :-)

1 2
možnosti
Foto

Žádný hospodský rozhodně není kompetentní k tomu, aby ignoroval a sabotoval příkazy vlády k omezení šíření současné koronavirové pandemie. Není k tomu kompetentní ani prof. Ing. Václav Klaus, CSc., dr. h. c. mult. /1941/, sebeprezentující se v současnosti jako odpírač ochrany dýchacích cest rouškami, které jsou osvědčené pro zamezení šíření epidemií a pandemií v celém světě, prakticky od středověku /původně proti moru/. Hospodský od Šeberáku by měl být potrestán finančně, zatímco exprezident, protože s chotí Livií si po Listopadu 1989 nalumpačili stamiliony, zasluhuje potrestání veřejně prospěšnými pracemi, nejlépe několikadenním úklidem centra Prahy s koštětem a metařským vozíkem v prostoru od jezdecké sochy Sv. Václava ke "Zlatému kříži" na Můstku, za denního světla, s řádně nasazenou ochranou rouškou... R^:-)[>-]

1 0
možnosti
JP

Ano ale každý má právo na náhradu škody způsobené vládním nařízením. Takže správný postup by byl dodržet a žádat náhradu, ale vzhledem k tomu v jakém stavu je náš soudní systém poškození tuší že odškodnění dostanou možná za několik desetiletí a to již zemřou hlady.

0 0
možnosti
AN

A21l40e95š 58N68o39v81á77k

27. 11. 2020 18:22

Nechce tam MiChviPrD udělat protivládní demonstraci?

0 1
možnosti
FT

F16i76l91i71p 96T59ř35e92b91a

27. 11. 2020 14:39

Chápu, nesoudím, ale nesouhlasím.

2 0
možnosti
FF

Tím pivem za korunu zabil svoje argumenty, protože při prodeji piva za jednu korunu se určitě neplatí: "že se jako jednatel s.r.o. musím chovat zodpovědně a hlavně úmyslně nečinit škody na hospodaření a majetku mnou řízené s.r.o."

2 0
možnosti
Foto

Aby ho ještě nepotáhli za dumpingové ceny

0 0
možnosti
HD

Podle mě nešťastný přístup, ale úplně pana chápu. Doufám že se všichni malí podnikatelé spojí a vysoudí na státu pěkný balík, chápu, že to zaplatím ale mnohem raději tohle než jejich nesmyslné opatření. Kdyby mi někdo řekl v roce 2019, že nebudu moc mít o půlnoci ven, že mi někdo buď eomezobat kolik lidí ke mě může přijít na návštěvu, atd myslela bych si že myslí jiný stát na jiném kontinentě. je mi z toho celého smutno a začínám se bát, kam jsme se to nechali bez odporu zatáhnout.

5 1
možnosti
JM

Měli by to udělat všichni hospodští a otevřít hospody. A Hamáčky ba z toho kleplo.

7 2
možnosti

Hlavně s tím by už nikdo nedokázal nic udělat, tolik správních řízení by nemělo šanci doběhnout.

2 0
možnosti
AN

A74l10e12š 58N56o42v53á24k

27. 11. 2020 12:50

kdo by to byl řekl, že protirežimní demonstrace bude probíhat tak, že půjdu do hospody...:-)

4 0
možnosti
PS

P82e19t86r 77S18t61a27n81i27k

27. 11. 2020 12:11

Podle mne je celý přístup špatný.

1/Už víme jak od nás tak z ostatních zemí že nejlepší pro omezení nákazy a záchranu života lidí stejně jako pro nejmenší ekonomické dopady je rychlá a tvrdá karanténa, omezení na 3 týdny max., nejhorší jsou pomalá rozhodnutí, která trvají o tolik déle než se nabalí celá vlna nemocí a zahltí nemocnice po strop.

2/ Existuje tolik neekonomických opatření, které nejsou v relaci jaderné fyziky, jde o kapacity, trasování, chytré plány, návody pro všechny zúčastněné složky, tady se před druhou vlnou uplně zaspalo.

3/ Plošné podpory jsou bláznivé, vláda má podpořit toho, komu explicitně zakázala podnikání, zakázala mu provozovat jeho činnost, do které se pustil, protože ta činnost byla legální a možná na území naší republiky. Tady podporujeme všechny od těch, co žádný příjem neztratili po ty, co ani nejsou ekonomicky činní a nebyly ani před vlnou kovidu a opět žádný příjem neztratili (například lidi v důchodu a mám pochopení pro malé důchody, ale kovidová epidemie přece nemá být primární důvod jejich navyšování, naopak důchody musí být v korelaci s ekonomickou sílou země). V důsledku to někomu navýší příjem, který měl před covidem menší a někomu nepokryje ani základní náklady jeho teď zakázaného podnikání.

1 0
možnosti
JM

J26i75ř14í 23M24í41k43a

27. 11. 2020 15:23

Držel bych se raději vědeckého přístupu a práva. Lockdowny jsou postavené na dohadech a neustálá změna pravidel neprofesionální přístup jen dokládaá.

ČR mela od začátku aplikovat svůj epidemologický plán.

Pokud je tenhle virus nejěký nezvyklý a podobný tzv. španělské chřipce, měli 100 let , aby prosadili metodiku lockdownů neo jiných opatření regulerní cestu. Stát od začátku porušiil vlastní pravidla s nakladáním s infekčními chorobami.

1 0
možnosti
JK

Pokuta v nejvyšší možné výši ! Kdo chce kam... ;-€

3 8
možnosti
MS

Předpokládám, že už mu je to jedno, protože krachuje.

5 0
možnosti