Ragby: Praga se popere o pohár, Slavia padá

Praha - Ragbisté TJ Praga postoupili do finále Českého poháru. Rozhodla o tom jejich včerejší výhra v semifinále pohárové soutěže nad Říčany v poměru 20:15. Říčany, které právě Pragu před pár dny porazily ve finále play off 2:1 na zápasy a získaly titul, nastoupily do semifinále poháru s řadou hráčů širšího kádru. I tak ale dlouho v utkání vedli. Nejvyšší vedení bylo 15:3 a zdálo se, že Říčanští budou slavit triumf i tentokrát.

V závěru se ale týmu Pragy vydařil dokonalý obrat a tak slaví postup do finále poháru tým z Vysočan. Ve finále Pragu čeká tým Tatra Smíchov.

Opačné pocity než Praga zažívali o víkendu ragbisté Slavie. Ti už ale neměli svůj osud ve vlastních rukách, ale museli čekat na výsledek zápasu Vyškov - Bystrc. V dohrávce 6. kola byl úspěšnější tým Vyškova (30:19), což rozhodlo o pádu Pražanů do první ligy.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video