Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

09:10

Silný vítr se žene Evropou. V Británii zabíjel, německé vlaky stojí

přečíst článek
09:08
Karlovarský kraj

Vítr poničil v Karlovarském kraji několik střech. „Sesunul střechu na budově pošty v Toužimi,“ informovala policejní mluvčí Věra Hnátková. V Habartově zase spadl strom na střechu městského kulturního střediska. Podle mluvčího krajských hasičů Martina Kasala dále vítr poškodil části střech na domech v Chebu, Aši a Zádubu-Závišínu.

09:06
Liberecký kraj

V Libereckém kraji silný nárazový vítr připravil o dodávky elektřiny stovky domácností. Přibývá popadaných stromů, které komplikují dopravu.

09:05
Královéhradecký kraj

Silný vítr zastavil lanovku na Sněžku. Horská služba v lokalitě Rokytnice nedoporučuje hřebenové túry a v celých horách varuje před ledovkou.

09:02
Počasí v Evropě

V noci na dnešek se silný vítr prohnal i západním Německem. Zanechal za sebou několik zraněných a popadané stromy. Na několika železničních tratích se zastavil provoz. Vichr pojmenovaný Thomas má dnes zeslabit a zamířit na východ Německa. Jde o stejnou větrnou smršť, pro kterou se na britských ostrovech používá název Doris.

08:58
Praha

Silný nárazový vítr dnes v noci a ráno v Praze lámal stromy a větvě, ničil billboardy, shazoval plechy ze střech. V Nuslích musela být dočasně uzavřena Hvězdova ulice kvůli utrženému semaforu.

08:56

VÝPADKY ELEKTŘINY. „Evidujeme problémy na celém území. Zatím není jasný přesný rozsah škod, ale bez dodávek energie jsou rozhodně tisíce domácností,“ řekl mluvčí společnosti ČEZ Ladislav Kříž. Časně ráno byly podle něj největší problémy na Karlovarsku, nyní je nejvyšší poruchovost spíše ve středních Čechách. „Ale to se rychle mění,“ dodal Kříž

08:50

Kvůli větru vyhlásil ČEZ kalamitní stav. Bez proudu jsou tisíce domácností

přečíst článek
08:55
Ústecký kraj

Silný vítr připravil v Ústeckém kraji stovky domácností o dodávky elektřiny. Nejvíc poruch na vysokém napětí je hlášeno na Děčínsku. Osobní vlak najel na trati mezi Děčínem a Rumburkem do stromu. Doprava v úseku mezi Rybništěm a Krásnou Lípou je přerušená.

08:46
Jihočeský kraj

Od půlnoci začal silný vítr foukat na celém území Jihočeského kraje, hasiči odklidili přibližně 30 stromů. „Okolo sedmé hodiny ranní se situace mírně uklidnila. Nemáme hlášené žádné zraněné osoby,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

08:42
Jihočeský kraj

Několik tisíc domácností v jižních Čechách a na Pelhřimovsku je bez elektřiny. Výpadky proudu zaznamenala společnost E.ON na Prachaticku, na Lipensku, na Českokrumlovsku, na Jindřichohradecku a Pelhřimovsku.

08:35
Jihočeský kraj

Nejsilnější nárazy větru, 29 metrů za sekundu, zaznamenali meteorologové v jižních Čechách v Churáňově na Prachaticku.

08:32

Kvůli silnému větru a poničenému vedení jsou ráno bez proudu tisíce domácností. Vichřice navíc zatím neslábne, a poruch proto stále přibývá.

08:30

Vážené čtenářky, vážení čtenáři, vývoj počasí v Česku budeme sledovat v on-line reportáži.